Garšīgie salāti “Karaliskais kažoks”; Viss triks ir slepenajā sastāvdaļā, ko lieto siļķes vietā

 

Šī sastāvdaļa ir 400 gramus auksti kūpināta rozā laša. Lai gan tas nav lēts, bet svētkiem tas ir piemērots.

Rūpīgi sadalu sārtos lašus nelielos gabaliņos, nomizoju miziņu un izņemu asakas, sagriežot kubiņos. Zivis kārtoju uz kartupeļiem, veidojot otro kārtu.

Fantastiska uzkoda: burkāni pikantā saldskābā marinādē

 

Pēc tam ņemu loku ķekaru, smalki sagriežot, un uzlieku tos uz zivs. Var izmantot arī parastos sīpolus, bet, manuprāt, tie var sabojāt salātu garšu. Lokus pārlej arī ar majonēzi.

Tad es paņemu divus lielus burkānus, arī tos apcepšu, jo cepti burkāni ir daudz garšīgāki nekā vārīti. Sarīvētos burkānus salieku nākamajā kārtā un atkal pārziežu ar majonēzi.

Tad ņemu četras vārītas olas, sarīvēju tās uz smalkas rīves un uzlieku uz burkāniem. Lai gan daudzi cilvēki šiem salātiem nepievieno olas, es uzskatu, ka ar tām tie iznāk vēl garšīgāki un maigāki.

Sarīvētās olas pārleju ar majonēzi. Mājas majonēze padara salātus vēl gardākus, un tās pagatavošana neprasa daudz laika.


Nobeigumā ņemu divas bietes, kuras arī cepu cepeškrāsnī folijā. Sarīvētās bietes padara salātus neticami garšīgus! Kā pēdējo kārtu izklāju tās, rūpīgi izlīdzinu un atkal pārleju ar majonēzi.

Lielisks un interesants variants: Marinētas dilles ziemai; Vienkāršā ciema tantiņas recepte

Pēc tam salātus uz dažām stundām ievietoju ledusskapī, lai tie labi iesūcas. Pasniegt šo ēdienu uz galda ir patiess prieks, jo tas iznāk ne tikai garšīgs, bet arī ļoti skaists.

Pamēģiniet pagatavot šos salātus, esmu pārliecināta, ka jums patiks!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment