Ģenerālprokurora “mīkstā” reakcija, par iespējām glābt Kristīni Misāni, internetā izraisa dusmu vilni

 

Pamatīgu sašutuma vilni internetā raisījusi Latvijas Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera “mīkstā” reakcija uz  Latvijas pilsones un divu bērnu mātes Kristīnes Misānes likteni un potenciāli izdarīto viņas glābšanas sakarā.

Jāatgādina, ka ilgāku laiku jau notiek cīņa pret Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai. Kristīne savulaik aizbēg no Dienvidāfrikas, kopā ar bēriem, lai tos pasargātu tos vardarbības ģimenē. Tomēr bērnu tēvs Dienvidāfrikā panāca, ka Kristīne tiek izsludināta starptautiskā meklēšanā par bērna nolaupīšanu. Atrodoties Dānijā, viņu aizturēja, un tagad grib izdot DĀR, kur viņai draud 15 gadi cietumā, briesmīgos apstākļos.

 

Lai arī aizvien tiekot  meklēti veidi, kā izglābt  Kristīni  no izdošanas Dienvidāfrikai, cerību paliek arvien mazāk. No Latvijas puses par Kristīni jācīnās Ģenerālprokuratūrai. Ē. Kalnmeiers  “Panorāmai” apgalvo, ka esot izdarīts vis iespējamais, tomēr Kristīnes radinieki un draugi tam kategoriski nepiekrīt, un lūdz  prokuratūru izdot Eiropas aresta orderi, kas ļautu sievieti atgriezt dzimtenē. Ģenerālprokurors gan pieļauj vēl kādu līdz šim nedzirdētu iespēju (vairāk par to video sižetā un intervijā ar Ē. Kalnmeieru šī raksta otrajā lapā)

Lasi arī: Skolnieks autobusā apmaksāja braucienu sievietei ar bērnu un kļuva par miljonāru

Internetā Ē. Kalnmeiera mīkstā reakcija gan raisījusi pamatīga dusmas. Iedzīvotāji ir pārliecināti, ka Latvijas varas iestādes nav darījušas pietiekami , lai aizstāvētu savu pilsoni!

 

Tā, Juri raksta: “Nevarītis un negribītis! Latviešiem ir teiciens::””Puņķu tapa”‘”

 

Maija raksta: Tāds dīvains mums tas ģenerālprokurors.

 

Valdošai sistēmai tiek veltīti arī skarbāki vārdi! “Tātad šī kretīnu valdība-zaglju banda neaizstāvēs Latvijas iedzīvotājus jo to nespēj. Vai Tautai šādi sūdugabali ir jāaizstāv??? Ir jāceljas un jāpadzen valdošā klikje!
Tauta celiesies!!!!”, raksta Tālis!

Viņam gan uzreiz kāds cits lietotājs atbild, ka ne jau valdība vainīga, bet Ģenerālprokuratūra, kura noraidīja iespēju Misāni izdot Latvijai.  

Skaidrīte: “Ja ģenerālprokurors PĀRLIECINĀTS, ka MISĀNES kundzi IZDOS Dienvidāfrikai, NAV DARĪTS VISS!!! Viņa apcietināta jau VESELU GADU!? TAGAD TIKAI ATTAPUSIES ģenerālprokuratūra???? Tas nav viennozīmīgi! Tagad visi gudri pamācīt un nosodīt!? Sevi iedomāties viņas ādā negribētu, bet vai nerīkotos adekvāti??? NEZINU! VARBŪT RĪKOTOS! Cerēsim to labāko!”

 

Ir gan arī tādi, kas nostājas Ģenerālprokurora pusē! Dace raksta: “Uzskatu ka Kalmeiera kungs un Latvijas valdība izdarījusi VISU lai glābtu vieglprātīgo sievieti Misāni. Latvijas valstij nebūtu jākonfliktē ar citām valstīm vienas sprākles dēļ. Vai tiešām nedomāja ar galvu pirms pinas ar DĀR pilsoni un vēl bērnu rada. Aizbēga vienreiz uz Latviju, jauki. Tad kādēļ otro reizi braukt un riskēt tikt notverti? Taču jebkurā valstī iebraucējam jāievēro likumi kādi tur pastāv. Domāt ar galvu vajag ne citu vietu!”

 

“Tiešām, vajadzēja domāt ar galvu. Ja dzīvo kādā valstī, ievēro tās likumus. Latvijā taču ir tāpat. Vainīga taču pēc DĀR likumiem ir. Būs mācība citām.” raksta Ansis.

 

Lai uzzinātu, ko tieši intervijā teica Kalnmeiers, šķir otru lapu un noskaties VIDEO

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment