Ģimene netālu no Vecpiebalgas izveidojusi skaistu kinoteātri vecā cūku fermā

Foto: Gunta Matisone / LR

Laulātie draugi Aina un Aldis Slišani Latvijā īstenojuši ļoti interesantu ieceri – izveidojuši kinozāli Vecpiebalgas pusē visparastākajā fermā.

 

Bijušajā cūku fermā tagad ir tapis kino muzejs un arī kinoteātris – tas izskatās tāds, kādu to atceramies vēl nesenās pagātnes. Jaunā kino nosaukums – “Kino ferma”. Par to raksta portāls lsm.lv.

 

Ar Aldi Slišanu portāls lsm.lv tiekas tiešām pie  kolhozlaiku fermas. Pārsteidzoši, bet fakts  – atverot durvis – ne vēsts no fermas gaisotnes.

Tiem, kas piedzīvojuši padomjlaikus un kino demonstrēšanu lauku klubos vai kinoteātros, te šķiet, ka esam atgriezušies atpakaļ citā laikā – te acīm paveras kinoteātris, īsts kinoteātris – ar 50 vietām, ar autentisku aparatūru un autentiskām filmām. Kino gaisotni te piedod arī samta krēsli no bijušā Cēsu kinoteātra.

Izrādās, ka Aldis pats ir ilgus gadus nodarbojies ar filmēšanu, tāpēc tagad r sakrājušies gan paša filmētie materiāli, gan kameras. Un tad, kādā brīdī, dzīvesbiedrei Ainai radusies doma – kāpēc gan to visu no dzīvokļa nepārcelt uz īpašumā esošās bijušās fermas telpām.

 Lasi arī: 6 zodiaka zīmes, kuras nav iespējams iegrožot vai pieradināt

“Tā tapa ideja par kinomuzeju: mums mājās stāv saliktas rindā visādas kameras, kuras ir novecojušas, un Aldim teicu – taisām muzeju. Viņš ilgi domāja, apdomāja un sāka iepirkt pa kluso kameras un visu kaut ko, ziedojām, protams, arī ceļojumu kādu, nevaram vairs aizbraukt, arī mājas būvniecību, bet varbūt, ka mēs kaut ko labu varēsim dot citiem, saglabāt kaut kādu vēsturi. Kļuva žēl, ka šī vecā aparatūra, kura cilvēkiem ir kādreiz rādījusi filmas, aiziet postā,” saka Aina Slišane.

Šķir otru lapu, lai redzētu kā izskatās kino iekšpusē

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment