Gita bez Zitas. Kā izveidojās liktenis Siāmas dvīnei pēc māsas nāves

 

Gita ar mammu smagi pārdzīvo Zitas zaudēšanu.

Zita un Gita vēl kopā – Foto no Яндекс.Картинки

Ziņas par Siāmas dvīnēm Zitu un Gitu Rezahanovām no Kirgiztānas izplatījās pa visu pasauli.

Meitenes piedzima 1991. gadā ar kopīgi saaugušu iegurni. Tas radīja ne tikai abām meitenēm neērtības, bet negatīvi ietekmēja arī abu māsu fizisko stāvokli.

Pateicoties krievu mediķu meistarībai, 12 gadu vecumā meitenes veiksmīgi atdalīja.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kuras oktobra sākumā gaida finansiāli panākumi. TOP veiksminieki

Zita un Gita dievināja viena otru, bet sapņoja par neatkarību un spēju pārvietoties bez māsas klātbūtnes. Viņu vēlme piepildījās, bet meitenēm bija ilga rehabilitācija.

 

Zita un Gita 12 gadu vecumā pirms atdalīšanas – Foto no Яндекс.Картинки

Visa valsts sekoja līdzi meiteņu augšanas posmiem un cīņai ar kaitēm. Periodiski māsas parādījās dažādos sarunu šovos Krievijas televīzijā.

Ne meitenēm, ne meiteņu mātei nebija ne miņas no iedomības. Pateicoties publicitātei, par viņām atcerējās fondi un labdari. Rezahanovi ir vienkārša ģimene, un viņu ienākumi bija ļoti pieticīgi.

Bet neskatoties uz to, Zita un Gita uzauga, turpināja atveseļoties un sapņoja par pilnvērtīgu dzīvi. 2015. gadā notika nelabojamais. No blakus slimībām nomira Zita. Viņa bija vājāka par māsu.

 

Zita un Gita pēc atdalīšanas – Foto no Яндекс.Картинки

 

Ģimene ļoti smagi pārdzīvoja zaudējumu. Īpaši smagi klājās Gitai – viņa ar māsu daudzus gadus bija nešķiramas. Saskaņā ar islāma tradīciju, visas Zitas mantas mamma izdalīja trūkumcietējiem, sev atstāja tikai viņas šalli – tā vēl joprojām smaržo pēc meitas smaržām.

 

 

Divas dienas pirms traģēdijas uz galda stāvēja konfektes “Romaška”. Zita pamanīja saldumus, teica: “Kad man kļūs labāk, atnesiet man tās.” Bet viņa tās nekad nenogaršoja … Līdz šim brīdim roka neceļas tās izmest.

 

Pie Zitas kapa – Foto no Яндекс.Картинки

Gita veiksmīgi absolvēja Islāma koledžu. Visus gadus mācībās viņa parādīja tikai izcilas sekmes. Piektajā gadā viņa pat sāka pasniegt. Viņa sapņoja par karjeru, taču šis sapnis ir zem jautājuma zīmes. Meitenei tika diagnosticēts audzējs. Gita tagad ir pilnībā nodarbināta ar savu veselību.

Zumrijata Rezahanova savas meitas Zitas piemiņai atvēra attīstības centru bērniem ar invaliditāti. Bērni tur mācās angļu valodu, nodarbojas ar fizikālo terapiju, apmeklē attīstības nodarbības. Viss ir pilnīgi bez maksas.

 

Gita parāda izcilas sekmes – Foto no Яндекс.Картинки

 

Lasi arī: Psiholoģiski spēcīgas sievietes pazīmes

Varbūt tuvākajā nākotnē Rezahanovu ģimene kļūs lielāka. Zumrijata un viņas vīrs plāno no bērnunama adoptēt divus zēnus.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment