Goodyear rada riepu īpaši Porsche 911 GT2 RS un GT3 RS

 

• Jaunā Goodyear Eagle F1 SuperSport RS veidota īpaši Porsche 911 GT2 RS un Porsche 911 GT3 RS

• Eagle F1 SuperSport RS riepa iezīmē Goodyear atgriešanos superauto segmentā

• Galvenais fokuss – nodrošināt braukšanas pieredzi kā sacensību trasē

Īsi pēc Eagle F1 SuperSport riepu sērijas izlaišanas Goodyear ziņo, ka Eagle F1 SuperSport RS riepa ir sevi apliecinājusi uz automobiļiem Porsche 911 GT2 RS un Porsche 911 GT3 RS un ir pieejama šādos izmēros: 265/35 ZR 20 (99Y) XL un 325/30 ZR 21 (108Y) XL.

Porsche Motorsport vadošais inženieris Jens Frenks (Jan Frank) saka: “Jaunā Goodyear Eagle F1 SuperSport RS ir pierādījusi, ka spēj nodrošināt izcilu sniegumu, ko mēs Porsche sagaidām. Goodyear ir radījis lielisku riepu, kas pilnībā atbilst Porsche 911 GT2 RS augstajām prasībām”.

Apļu laiku fiksēšana Nard? Porsche testa trasē Itālijas pilsētā Nardo bija jaunās Eagle F1 SuperSport RS riepas izstrādes noslēdzošais posms, kas iezīmēja Goodyear atgriešanos īpaši augstas veiktspējas (UUHP) tirgus segmentā. Goodyear OE izpilddirektors Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā Niks Hārlijs (Nick Harley) saka: “SuperSport RS izstrādes gaitā mēs izmantojām talantīgo inženieru komandas spējas un pasaules līmeņa aprīkojumu, lai radītu izcilu UUHP riepu. Tā veidota, lai uzlabotu sniegumu un vadāmību visdažādākajiem automobiļiem, kādi mūsdienās sastopami uz ceļiem un auto ražotāju izstrādes līnijās”.

Prasības riepām

Kad automobilis GT2 RS ir aprīkots ar 265/35ZR20 (99Y) XL (priekšā) un 325/30ZR21 (108Y) XL (aizmugurē), tā lietošana ir īpaši izaicinoša. Porsche Motorsport ir nepieciešamas riepas, kas spēj paredzami caur aizmugurējiem riteņiem novadīt līdz ceļam 700 zirgspēku un 750 Nm. Tas ir izaicinājums, ko papildina maksimālais griezes moments, ko var sasniegt tikai pie 2500 apgr./min, palielinot jaudu taisnos posmos, sniegumu līkumos un tā nodrošinot izcilu apļa laiku.

“Maz ir tādu riepu, kas šādos apstākļos būtu patiešām konkurētspējīgas,” uzskata N. Hārlijs. “Porsche – ražotāja, kas tik nerimstoši tiecas pēc uzlabojumiem, uzslava Eagle F1 SuperSport RS riepām atspoguļo to, cik tālu Goodyear ir ticis UUHP segmentā.”

Porsche izplatīs Goodyear Eagle F1 SuperSport RS riepas ar N0 marķējumu savā dīleru tīklā, piedāvājot tās auto īpašniekiem, kas meklē precīzu sniegumu un vadāmību uz sausa ceļa seguma.

Tehniskās piezīmes. Goodyear Eagle F1 SuperSport RS

Goodyear riepu Eagle F1 SuperSport RS izstrādāja īpaši priekš Porsche Motorsport, lai veicinātu rekordu sasniegšanu trasē. Goodyear produktu izstrādes viceprezidents Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionā Havjērs Frepons (Xavier Fraipont) ir pārliecināts par riepas sniegumu: “Goodyear ir liela pieredze motosportā. Tagad mēs šo pieredzi un zināšanas ienesam Eiropā radītajā, jaunajā Goodyear Eagle F1 SuperSport RS riepā, lai uzlabotu izcilu sporta automobiļu sniegumu, īpaši ilgstošas braukšanas laikā.”

Izmantojot Vācijas pilsētā Hānavā bāzētā Attīstības centra pieredzi, kur vairāki simti inženieru, zinātnieku un tehnisko darbinieku strādā, radot jaunus riepu materiālus, protektoru dizainus un ražošanas tehnoloģijas, Eagle F1 SuperSport RS riepā ir iekļautas vairākas inovācijas UUHP segmentam.

Sacensību riepās izmantotais gumijas sastāvs maksimāli palielina saķeri ar sausu ceļa segumu, apvienojot ļoti stingrus protektora elementus ar samazinātu protektora dziļumu. Šīs priekšrocības palīdz maksimāli palielināt g-spēku, vienlaikus samazinot protektora zīmējuma deformācijas straujos līkumos, tā nodrošinot maksimālu saķeri un ārkārtīgi precīzu vadāmību.

Pielāgotajā riepu konstrukcijā ir izmantota iepriekš motosportā gūtā pieredze, nodrošinot Eagle F1 SuperSport RS riepai optimizētu profilu un palielinātu saskares virsmu, kas kombinācijā ar stiprajiem Aramīda kordiem, rada vienmērīgu spiediena sadali, braucot dažādos apstākļos un ar dažādu ātrumu.

Visbeidzot protektora dizainā ir iekļauts masīvs ārējais plecs, kas ir izstrādāts, lai optimizētu visu sānslodžu pārnešanu un veicinātu stabilitāti, strauji braucot līkumos.

Par Goodyear

Goodyear ir viens no lielākajiem riepu ražošanas uzņēmumiem pasaulē. Kompānija nodarbina aptuveni 64 000 cilvēku, un tās izstrādājumi tiek ražoti 47 ražotnēs 21 pasaules valstīs. Tā divi jaunievedumu centri Akronā (Ohaijo) un Kolmārā-Bergā (Luksemburgā) tiecas radīt vismodernākos produktus un pakalpojumus, kas nosaka nozares tehnoloģisko un veikuma līmeni. Plašāku informāciju par Goodyear un tā produktiem skatiet šeit: www.goodyear.com.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment