Gribi būt labs tēvs? Izlasi!

  1. Ļauj saviem bērniem kļūdīties

Saprotams, to nav viegli izdarīt, jo tu taču jebkurā dzīves situācijā gribi pasargāt savu mazo bērnu no nepatikšanām, sāpēm vai vilšanās. Lai viņi kļūtu patstāvīgi, tev ir jāļauj viņiem rīkoties pašiem- nokrist, piecelties un aiziet tālāk. Veicot kādu uzdevumu, vecāki bieži iejaucas, lai palīdzētu, lai gan viņi apzinās, ka visticamāk bērns pats to var izdarīt. Vecākiem ir vēlme atvieglot savu bērnu dzīves. Bet, darot lietas viņu labā, nav veids, kā viņiem palīdzēt.

  1. Ievēro 3 mājasdarbu noteikumus

“Apēd vardi” ir pirmais no noteikumiem. Tas nozīmē, ka bērnam jāsāk ar nepatīkamāko vai grūtāko uzdevumu. Otrais noteikums- noliec telefonu. Tas bērnam mācībās nav nepieciešam, tas tikai novērš viņa uzmanību, tāpēc tas ir jānoliek tālu prom no redzesloka. Noteikums numur trīs: kā visi mājasdarbi ir izdarīti, tā uzreiz ir jāsakārto skolas soma rītdienai un novieto to viegli redzamā vietā. Šie trīs vienkāršie likumi mazinās stresu gan tev, gan bērnam.

  1. Atceries N.U.V.I.

Dusmu lēkmes ir parasta un normāla parādība, bet tāpēc atceries, ka tas rodas no citiem apstākļiem, kuri ir Nogurums, “Uzbudinājums”, Vientulība un Izsalkums. Apzinoties, kas tavu bērnu nomāc, būs vieglāk ar to tikt galā.

  1. Nemaksā bērniem par to, ko viņi ir paveikuši

Nekad nesāc tādu praksi, ka tu atpērcies no sava bērna. Tas viņu būs ietekmējis uz visu mūžu. Tu samaksāsi viņam vienreiz, lai viņš sakārto savu istabu un tā kļūs par motivāciju, lai darītu arī citas lietas. Tu nekad nevarēsi sagaidīt brīvprātīgu palīdzību ar iepirkumu aiznešanu no mašīnas uz mājām. Viņa motivācija rīcībai būs nauda, kuru viņš varētu saņemt.

  1. Esi laipns ikdienā

Bērns mācās no tevis, tāpēc tev ir jāmāca viņam ikdienas laipnība un labestība bez iemesla. Nevajag plānot grandiozas idejas par došanos uz zupas virtuvi, kur 1 reizi gadā tu aiziesi un ieliesi trūkumā cietējiem ēdienu. Māci, ka labam ir būt labi. Rosini viņā idejas, kā viņš var kādam brīvprātīgi palīdzēt. Nopļaut kaimiņam mauriņu, panest tantiņas iepirkumu maisu, bet atceries to, ka arī tev ir jārāda piemērs ar labajiem darbiem. Audziet abi kopā!

Avots: realsimple.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment