Gribi patikt visiem cilvēkiem? Iemācies šos psiholoģiskos trikus!

“Uznirstošais” smaids

Kad satiec kādu, nevajag smaidīt jau uzreiz – ja tu tā dari, tas rada iespaidu, ka tu smaidi ikvienam, ko satiec. 

Tā vietā iepauzē, dažas sekundes palūkojies uz cilvēka seju un tikai tad ļauj uznirt lielam, platam, sirsnīgam smaidam, kurš nonāks līdz pat tavām acīm.

Pat ja šī iepauzēšana ilgst mazāk kā sekundi, smaids pārliecinās otru cilvēku, ka tas tiek veltīts viņam personīgi un ka tas ir patiess. 

“Pielipušās” acis

Izliecies, ka tavas acis ir pielīmētas (protams, no attāluma) tavam sarunu biedram. Pat tad, kad viņš ir pabeidzis runāt, uzreiz nenovērs acu skatienu. “Ja tev ir jānovēršas, dari to ļoti lēnām – šī tehnika liks tev izskatīties inteliģentākam un saprotošākam,” raksta Lounda. 

Tavs ķermenis

Cilvēkiem ļoti interesē tas, kā tu uz viņiem reaģē. Kad satiec kādu jaunu cilvēku, pagriez visu savu ķermeni pret viņu, veltot viņam nedalītu uzmanību – tādu pašu, kādu tu veltītu mazam bērnam.

Lounda raksta, ka šī “grozīšanās” 100% izkliedz: “Tu man šķieti ļoti, ļoti īpašs!”

Lasi vēl: 4 populārākie mīti par ķermeņa valodu

Ierobežo nervozitāti

Ja gribi radīt ticamības efektu, ir ieteicams pārāk daudz nekustēties – it īpaši, ja šī saruna tev ir ļoti svarīga. “Nenervozē, nerausties, nelokies un nekasies,” raksta Lounda. Roku kustības tuvu sejai pārliecina sarunu biedru par to, ka tu melo vai arī ka esi nemierīgs. Tā visa vietā pievērs nedalītu uzmanību sarunu biedram, noliec rokas, nekustini tās un parādi, ka esi ļoti koncentrējies.

Turies uz zobiem

Šis vizuālais triks liks tavai pozai/stājai izskatīties daudz pārliecinošākai – to Loundsa apraksta kā “tavu lielāko panākumu barometrs”. Lai to izdarītu, vizualizē, ka pie durvīm karājas ādas gabals – izliecies, ka centies iekosties šajā gabaliņā – tādā veidā tavi vaigi un zobi pavērsies platam, patīkamam smaidam (protams, nevajag pārspīlēt). 

Tava galva būs piepacelta, pleci vērsti atpakaļ – ideāla poza, ko cilvēki saista ar augstu pašnovērtējumu. 

Avots: businessinsider.com.au

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment