Gribu redzēt dēlu augam; Aicinājums palīdzēt glābt Solvitas dzīvību

Jau četrus gadus Solvita cīnās par savu dzīvību, ko apdraud ļaundabīgs audzējs. Allaž smaidīgā un sirsnīgā septiņus gadus vecā dēliņa mamma savā slimības laikā pieredzējusi daudz ko. No pilnīgas bezcerības un izmisuma, nepareizas diagnozes līdz patiesajai diagnozei, kas atklāta Izraēlas klīnikā un cerībai uz atveseļošanos.

 

“Cilvēki mīļie palīdziet lūdzu. Esam tādā izmisumā, vienīgās domas, kas šobrīd nāk prātā ir – ko tagad mums darīt? Ejam gulēt un ceļamies ar šo domu – ko darīt, kur dabūt naudu zālēm? Ko darīs viņas dēliņš, redzot, kā mamma mokās un nevaram palīdzēt. Jo nav naudas zālēm!”

šādu izmisuma saucienu sociālajā tīklā ierakstījusi Sanita Ose par savu māsu Solvitu Badūni.

Tālāk viņa raksta: “Solvitai tika veikta kārtējā MR galvai pirms radioķirurğijas operācijas ASSUT klīnikā, Telavivā. Metastāzes divu mēnešu laikā ir savairojušās līdz 15. Latvijā neuzrādīja pilnīgi nevienu metastāzi. Nu kā tā var būt?? Kā lai cilvēki te ārstējas?! Uzticas!?… Tās tiktu atklātas tikai tad kad būtu par vēlu…

Braucot uz Telavivu, māsa jutās slikti, mociīa reiboņi, sāpēja galva. Tirpa rokas, kājas. Ārsts paskaidroja, ka tās esot bijušas epilepstiskas lēkmes, dēļ metastāzēm galvā. Pret to tika izrakstītas zāles un nekavējoties sākta terapija. Tās veiksmīgi tika likvidētas un pēc šīs procedūras Solvita jūtas diezgan slikti, moka galvassāpes, reiboņi, roku tirpšana.

Situācija ir tāda, ka Solvitai nekavējoties ir jāatsāk lietot sākotnēji piemeklētās zāles ALECENSA, kuras viņa bija lietojusi pirmos četrus mēnešus. Šīs zāles Latvijā nekompensē.

Cena Saules aptiekā ir 5906.43 eur eur uz nepilniem diviem mēnešiem. Lai Solvita turpinātu dzīvot der tikai šīs zāles.
Patreiz viņa lieto līdzīga sastāva zāles, kuras viņai piešķīra tikai uz gadu. Bet tās diemžēl galvas metastāzes neapstādina, atšķirībā no Alacensa.

Patiesība ir nežēlīgi skarba, ja nebūs iespēja dzert zāles Alecensa, tad Solvitas dzīvība karājas mata galā. Jo vēzis neatkāpsies, bet gan agresīvi progresēs.

Manas māsiņas pašsajūta un dzīves kvalitāte strauji pasliktināsies. Tas ir tik briesmīgi, apzināties, ka ir zāles bet nav naudas to iegādei.

Tik grūti atkal un atkal to prasīt līdzcilvēkiem. Jo Solvita diemžēl nav vienīgā, kurai ir tik bezizejas situācijā. Un tomēr es no visas sirds lūdzu visu jūsu palīdzību, lai nopirktu kaut vienu iepakojumu zāles. Mēs vinnētu tik dārgo laiku, iesniegsim atkal NVD lūgumu viņas kompensēt kaut daļēji – 14228 eur, un meklēsim atkal cerību stariņu, lai glābtu manu mīļo māsu un septiņgadīgā Adriana māmiņu. Lai viņiem būtu iespēja būt kopā pēc iespējas ilgāk!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment