Grūti apmācāmi, ne pārāk draudzīgi un pat bīstami: speciālisti nosaukuši 10 suņu šķirnes, kas neder saimniekiem – iesācējiem

6. Dalmācietis

Foto – Pexels

Izteiksmīgā izskata suņi, kas kļuva slaveni pēc multiplikācijas filmas “101 dalmācietis”, patiesībā ir ļoti aktīvs un sarežģīts suns. Ja šis mājdzīvnieks netiek apmācīts un viņam netiek nodrošinātas fiziskās aktivitātes, tas var kļūt par pastāvīgu un lielu problēmu, īpaši iesācējiem.

Dalmāciešama agrīna socializācija ir ļoti svarīga, jo viņi ne pārāk mīl svešiniekus. Bet, ja tiem netiek nodrošināta atbilstoša fiziskā slodze, tie kļūst destruktīvi. Tāpēc dalmācieši nav piemēroti ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī cilvēkiem, kas suņu pasaulē ir iesācēji.

Auniem interesantu ideju laiks, bet Zivīm sapņains noskaņojums; Dienas prognoze 13. augustam visām zīmēm

7. Rotveilers

Foto – Pexels

Spēcīgs un ļoti aktīvs suns, kas būs uzticams draugs un aizstāvis, bet tikai tad, ja jūs prasmīgi audzināsiet un apmācīsiet suni. Iesācējiem šī šķirne nav piemērota. Pretējā gadījumā šāds mājdzīvnieks pārvērtīsies par bumbu ar laika degli, kļūstot par nopietnu problēmu.

Rotveileriem ir vajadzīgs nopietns un spēcīgs cilvēks. Šis suns pavisam noteikti radīs daudz problēmu nepieredzējušiem saimniekiem, kuriem nav prasmju strādāt ar sarežģītas šķirnes suni.

8. Sanbernārs

Foto – Pexels

Milzis un lielākoties tiem ir labsirdīgs raksturs. Sava izmēra dēļ, protams, suns nav īpaši piemērots turēšanai dzīvoklī. Otrkārt, šī šķirne ir ļoti jūtīga pret karstumu. Treškārt, šie suņi ļoti bagātīgi siekalojas. Tāpat arī to apmatojums var kļūt par īstu izaicinājumu. Un arī apmācot ir vajadzīgas gan zināšanas, gan milzīga pacietība, jo, izrādās, ka sanbernāri ir arī ļoti spītīgi suņi.

Pieauguši suņi ir mēreni rotaļīgi un mīl garas pastaigas. Taču intensīvas slodzes šīs šķirnes pārstāvjiem ir kaitīgas. Vasarā šiem suņiem ir ļoti grūti, tāpēc ir jādomā, kā viņiem nodrošināt vēsumu.

9. Haskijs

Foto – Pexels

Viena no pievilcīgākajām šķirnēm, kas izskatās ļoti interesanti, tomēr nebūt nav piemēroti dzīvnieki iesācējiem. Šis suns, kas radīts dzīvei aukstā klimatā, turklāt tas ir suns – vilcējs, kam ir vajadzīga nevis vienkārši pastāvīga slodze, bet tieši skriešana. Turklāt šīs sarežģītās šķirnes suņi bieži vien tiecas pēc dominances, tāpēc saimniekiem bez pieredzes ar haskiju var nekas nesanākt.

No trūkumiem var minēt haskiju tieksmi uz bēgšanu, pārmērīgu, dažkārt pat destruktīvu aktivitāti (īpaši jaunībā), ļoti spītīgu raksturu, tieksmi pēc līderības – un līdz ar to tās ir problēmas apmācībā. Tāpēc šī šķirne pavisam noteikti nav piemērota iesācējiem.

10. Čau – čau

Foto – Pexels

Neraugoties uz jauko izskatu, šai šķirnei raksturīgs neticams spītīgums, kas var nepatīkami pārsteigt saimniekus, kā arī izteikta neuzticība un nepatika pret svešiniekiem un citiem dzīvniekiem.

Lasi vēl: Omīte atklāja, kāpēc sabiedriskajā transportā katru dienu ir tik daudz tantiņu sastrēgumstundā

Čau – čau savu mīlestību un uzticību sniegs tikai vienam saimniekam, un viņš pats izvēlēsies savu “līderi”, un viņa lēmumu mainīt nebūs iespējams. Tāpēc šis suns pavisam noteikti ir ieteicams tikai cilvēkiem ar lielu pieredzi suņu audzināšanā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment