Gurķi aug kā traki, tikai vākt un vākt! Četri uzticamākie mēslojumi, kas nekad nepievils!

 

Gurķiem ir nepieciešams daudz mitruma un barības vielu. Tāpēc piedāvājam uzzināt, kā pareizi piebarot šos augus, lai iegūtu bagātīgu ražu.

Gurķi ir augi, kas sastāv no vairāk nekā 90% ūdens, tāpēc tiem ir nepieciešams daudz mitruma, lai augtu un attīstītos pareizi. Turklāt, lai veicinātu veselīgu augšanu un augļu attīstību, gurķiem nepieciešamas arī barības vielas, piemēram, minerālvielas un vitamīni, ko tie uzņem no augsnē esošajiem barības elementiem un mēslojumiem.

Šie elementi nodrošina gurķiem nepieciešamo enerģiju un uzturvielām, lai veiktu fotosintēzi un augtu veselīgi. Tāpēc, lai nodrošinātu gurķiem optimālu augšanu un augļu ražu, ir svarīgi regulāri un pienācīgi tos laist un sniegt nepieciešamo barību.

 

Kuri istabas augi gudrai saimniecei nekavējoties jāaizmet, lai mājās valdītu laba enerģija un miers

 

Raugs

Rauga bāzes mēslojums palīdz nodrošināt gurķus ar fosforu, slāpekli, dzelzi un mangānu.

Šķīduma pagatavošanai sajaucam 10 gramus sausā rauga ar 10 litriem ūdens, pievienojam 2 ēdamkarotes cukura un atstājam siltā vietā uz diennakti.

Lasi vēl: Šī recepte ir vairāk nekā 100 gadus veca: ‘Valdorfa’ salāti ar neparastu pagatavošanas veidu

Vienam gurķu stādam izmantojam 1 litru mēslojuma, ko uzlejam tieši uz saknēm. Gurķus ar šo šķīdumu piebarojam trīs reizes ar 3 nedēļu starplaiku.

Sīpoli

Pateicoties mēslojumam, kurā sastopami sīpoli, gurķi ne tikai aktīvi aug, bet arī tiek aizsargāti no kaitēkļiem, zirnekļa ērcēm un sēnīšu slimībām.

Lai sagatavotu šo mēslojumu, trīslitru burku aizpildām ar sīpolu mizām līdz pusēm un pārlejam ar ūdeni.

 

Aiztaisot vāku, atstājam uz 5 dienām, laiku pa laikam maisot saturu. Pirms izmantošanas mēslojumu atšķaidām ar ūdeni proporcijā 1:10. Gurķus ar šo šķīdumu piebarojam divas reizes nedēļā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment