Nepaliks pāri pat marināde! Kraukšķīgie gurķīši ziemai — labākā marinēto gurķu recepte, bez liekām grūtībām!
Šī ir viena no labākajām kraukšķīgo gurķu receptēm ziemai, kur katrs solis palīdz saglabāt dārzeņu svaigumu, kraukšķīgumu un izteiksmīgo garšu. Pat sālījums nepaspēj palikt pāri – tik gardi tie sanāk!
Soli pa solim recepte:
Nomazgājiet gurķus un iemērciet aukstā ūdenī uz 4–5 stundām. Šis solis ir ļoti svarīgs – tas palīdz gurķiem saglabāt kraukšķīgumu arī pēc konservēšanas.
Sterilizējiet burkas un vāciņus – kā vien jums ērtāk: tvaicējot, cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī.
Sagatavojiet ķiplokus, zaļumus un garšvielas. Ķiplokus sagrieziet plānās šķēlītēs vai saspiediet daiviņas. Dilles var būt gan ar kātiņiem, gan ziediem.
Kāpēc es saliku aktivēto ogli pa visu dzīvokli — vīrs smējās, bet tagad pats pērk to regulāri
Pēc izvēles nogrieziet gurķiem galus – tas palīdz labāk iesūkties marinādei un vēl vairāk saglabā kraukšķīgumu.
Burku apakšā lieciet melnos un smaržīgos piparus, nedaudz diļļu un ķiplokus.
Cieši salieciet gurķus burkās (ieteicams vertikāli), pa vidu liekot pārējās garšvielas, zaļumus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu papriku. Tas ne tikai uzlabo garšu, bet piešķir arī skaistāku izskatu.
Dārznieka ieteikums, ko izdarīt jūlijā, lai kabači izaugtu divreiz lielāki
Aplejiet burkas ar verdošu ūdeni, uzlieciet sterilizētus vāciņus un atstājiet uz 15 minūtēm, lai gurķi nedaudz “pasvīst”.
Pēc 15 minūtēm ūdeni nolejiet.
Atkārtojiet iepriekšējo soli: vēlreiz aplejiet gurķus ar jaunu verdošu ūdeni un atstājiet uz 10 minūtēm.
Lasi vēl: Šiem cilvēkiem ir visspēcīgākie sargeņģeļi: tie, kas dzimuši šajos datumos, var nebaidīties no Likteņa triecieniem — viņu aizstāvji vienmēr ir modri
Pēc 10 minūtēm ūdeni atkal nolejiet. Es iesaku to nolejiet mērglāzē vai katliņā, lai precīzi zinātu, cik daudz marinādes nepieciešams.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….
Tevi noteikti interesēs
- Uz noteiktiem šoferiem tiks vērsta lielāka uzmanība – CSDD ziņo par stingrākiem sodiemby Rinalds Bergmanis
- Dārza influenceris Dāvids dalās ar savas ģimenes iecienītu recepti: pikanto gurķīšu uzkoda (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Čemodānu liek tieši vannas istabā: kāpēc tā dara pieredzējuši tūristiby Sandra Vīgante