Pagatavojiet marinādi: uzkarsējiet ūdeni katliņā, pievienojiet sāli, cukuru, samaisiet un uzvāriet.
Kad marināde sāk vārīties, pievienojiet etiķi un nekavējoties aplejiet gurķus burkās ar karsto marinādi.
Aizvākojiet burkas cieši.
Apgrieziet tās ar vākiem uz leju, pārklājiet ar siltu segu vai pledu un atstājiet līdz pilnīgai atdzišanai.
Kad burkas ir pilnībā atdzisušas, novietojiet tās atpakaļ ar vākiem uz augšu un glabājiet vēsā, tumšā vietā – pagrabā vai pieliekamajā.
Sastāvdaļas (uz 3 burkām pa 1,5 litriem):
Gurķi – 2 kg
Smaržīgie pipari – 18–24 gab.
Melnie pipari – 30 gab.
Ķiploki – 1–2 galviņas
Dilles – 30 g
Saldais (bulgāru) pipars – 2 gab.
Marinādei (uz 1 litru ūdens):
Sāls – 1 ēdamkarote ar kaudzi
Cukurs – 2,5 ēdamkarotes ar kaudzi
Etiķis 70% – 1 tējkarote vai 9% etiķis – 7 tējkarotes
Lai labi garšo, un lai gurķīši ziemā priecē ar patīkamu kraukšķi un bagātīgu garšu!
Lasi vēl: Lūk, kāpēc ūdeni nedrīkst vārīt divreiz- nopietns iemesls
Ja izmēģināsiet – noteikti pierakstiet šo recepti un padalieties arī ar draugiem!
Vienmēr stādu vienu dārzeni blakus gurķu dobei – raža palielinās 2 reizes pat bez mēslošanas
Tevi noteikti interesēs
- Agronomi dalās pieredzē – 6 augi, kurus nedrīkst laistīt ar aukstu ūdeni: tādu “peldi” tie neizturēsby Laura Andersone
- Mazajam princim Džordžam pēc nedēļas būs jāsāk ievērot skarbu monarhu tradīciju: neviens par to nav sajūsmāby Laura Andersone
- 2025.gada 1.novembrī CSDD ieviesīs jaunu noteikumu, kurš attieksies uz automašīnu numuriemby Sandra Vīgante