Gurķus ziemai konservēju tikai šādi- nepaliek pāri pat marināde: visi, kas pagaršo, prasa recepti

 

Pagatavojiet marinādi: uzkarsējiet ūdeni katliņā, pievienojiet sāli, cukuru, samaisiet un uzvāriet.

Kad marināde sāk vārīties, pievienojiet etiķi un nekavējoties aplejiet gurķus burkās ar karsto marinādi.

Aizvākojiet burkas cieši.

Apgrieziet tās ar vākiem uz leju, pārklājiet ar siltu segu vai pledu un atstājiet līdz pilnīgai atdzišanai.

Kad burkas ir pilnībā atdzisušas, novietojiet tās atpakaļ ar vākiem uz augšu un glabājiet vēsā, tumšā vietā – pagrabā vai pieliekamajā.

Mazajam princim Džordžam pēc nedēļas būs jāsāk ievērot skarbu monarhu tradīciju: neviens par to nav sajūsmā

 Sastāvdaļas (uz 3 burkām pa 1,5 litriem):

Gurķi – 2 kg

Smaržīgie pipari – 18–24 gab.

Melnie pipari – 30 gab.

Tiklīdz pilsonis izmantos bankomātu, VID to rūpīgi pārbaudīs un iespējams sazināsies ar šo cilvēku – stāstu kāpēc

Ķiploki – 1–2 galviņas

Dilles – 30 g

Saldais (bulgāru) pipars – 2 gab.

 Marinādei (uz 1 litru ūdens):

Sāls – 1 ēdamkarote ar kaudzi

Cukurs – 2,5 ēdamkarotes ar kaudzi

Etiķis 70% – 1 tējkarote vai 9% etiķis – 7 tējkarotes

Lai labi garšo, un lai gurķīši ziemā priecē ar patīkamu kraukšķi un bagātīgu garšu!

Lasi vēl: Lūk, kāpēc ūdeni nedrīkst vārīt divreiz- nopietns iemesls

Ja izmēģināsiet – noteikti pierakstiet šo recepti un padalieties arī ar draugiem!

Vienmēr stādu vienu dārzeni blakus gurķu dobei – raža palielinās 2 reizes pat bez mēslošanas