“Hortenzija uzziedējusi”: pievienoju obligāto mēslojumu krāšņai ziedēšanai. Hortenzija priecēs ar lieliem ziediem un ilgi ziedēs

Pabarojiet hortenziju, tiklīdz esat izlasījis šo rakstu. Pēc maniem novērojumiem, hortenzijas mīl šo mēslojumu un ar to zied labāk. Kopumā hortenzijas jau sen ir starp manām mīļākajām puķēm.

\Tā ir īsta dārza rota. Taču, lai tā arī turpmāk priecētu acis, ir cītīgi jāstrādā.

Šodien es dalīšos savos hortenziju kopšanas noslēpumos un pastāstīšu, ar kādu mēslojumu es baro hortenzijas ziedēšanas laikā.

 

Kā kopt hortenzijas

 1. solis

Pirmais, par ko jāparūpējas, ir laistīšana. Hortenzijas mīl mitrumu, un pareizai laistīšanai ir liela nozīme tās uzturēšanā. Kam ir svarīgi pievērst uzmanību?

Laistiet noteiktos laikos. Karstās, skaidrās dienās es iesaku hortenzijas laistīt no rīta vai vakarā, kad saule nav tik spoža. Tas palīdzēs izvairīties no lapu apdegumiem un samazinās ūdens iztvaikošanu.

Nopietnas sekas: 2024. gada 16. augustā spēcīgs izvirdums uz Saules pāraugs magnētiskā vētrā 

Ir svarīgi būt apdomīgiem. Centieties nepārlaistīt. Lai gan hortenzijām nepieciešama mitra augsne, pārmērīgs mitrums var izraisīt sakņu puvi. Pirms laistīšanas pārbaudiet augsnes mitrumu, lai pārliecinātos, ka augsne nav pārmitra.

Lapu mitrums. Laistot centieties, lai hortenziju lapas nebūtu ūdenī, īpaši saulainā laikā, lai izvairītos no saules apdegumiem un samazinātu sēnīšu kaites iespējamību.

2. solis

Augusts ir piemērots laiks, lai mulčētu hortenzijas. Ja līdz šim to vēl neesat darījuši, dariet to.
Mulčēšana ir svarīgs process, kas palīdz saglabāt mitrumu augsnē un bagātina auga sakņu sistēmu.

Šī metode arī palīdz regulēt augsnes skābumu, padarot to piemērotāku konkrētām augu sugām. Zāģu skaidas un egļu skujas palielina skābumu, savukārt pelni un komposts to samazina.

Parastas pankūkas vairs negatavoju: atradu recepti, kas tagad ir “mūsējā” (ļoti garšīgi un viegli pagatavojama)

Augu dobes mulčēšanai var izmantot daudzus materiālus. Īpaši populāras ir nokritušas lapas, salmi un dekoratīvā miza, kas iepriekš apstrādāta ar fungicīdiem, lai pasargātu no kaitēkļiem.

Hortenzijas iesaku mulčēt ar skuju, pārgatavojušām zāģu skaidām, dekoratīvo mizu vai skaidām. Visdārgākais materiāls ir priežu skujas. Tās var atrast jebkurā egļu vai priežu mežā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment