Hortenzijas jūsu dārzā: seši vienkārši soļi greznās puķu cepurēs

3. Hortenzijas ir viena no retajām kultūrām, kas vienkārši dievina skābu augsni. Ir viens pieredzējušu dārzkopju triks: aprokiet pie krūma pāris sarūsējušu skārda bundžu – tās paskābina augsni.

Lasi vēl: Vai pārtiku ar pelējumu var ēst, ja pelējums ir noņemts? Kādas varētu būt sekas

Dažas hortenzijas šādos apstākļos sāk veidot zilas ziedu cepurītes.

 

4. Regulāra laistīšana ir vēl viena būtiska hortenziju kopšanas sastāvdaļa. Karstā laikā krūmu laistiet katru dienu, bet vēsākā laikā – reizi nedēļā. Mulčēšana palīdzēs ilgāk saglabāt dārgo mitrumu pie saknēm.

5. Standarta mēslošanas shēma, kas paredzēta visiem augiem, ir piemērota arī hortenzijām: slāpeklis pavasarī, kālijs un fosfors ziedēšanas laikā un aukstā laikā.

6. Pareiza hortenziju apgriešana rudenī ir atslēga uz labu krūma ziedēšanu nākamajā gadā. Lai precīzi zinātu, kā pareizi apgriezt hortenzijas pirms aukstajiem laikapstākļiem, ir jāpārliecinās, kādi augi ir iestādīti jūsu vietā. Jauniem augiem līdz 3 gadu vecumam vispār nav nepieciešama apgriešana, visus pārējos “apgriež” standarta veidā: pavasarī un vasarā sanitārā un formējošā apgriešana, rudenī – dziļāka (bet ne kapitāla!) apgriešana.

Lasi vēl: Kā tikt galā ar skudrām mājā un dzīvoklī

Dažām sugām (panikulāta hortenzijām vai, piemēram, koku hortenzijām) pat ziedkopas nenogriež, jo tās kalpo kā papildu aizsardzība ziedpumpuriem pret aukstumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment