Iecienītākais mēslojums zemenēm pēc apgriešanas: es to lietoju, un nākamajā gadā man ir lielas un saldas ogas

Zemenes jau ir sasniegušas augļus, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks tās apgriezt, kopt un barot. Katram vasaras beigu posmam ir veltīts atsevišķs raksts. Šodien mēs runāsim par barošanu.

Protams, nav laba ideja veikt vienu mēslošanu un neko citu nedarīt, un gaidīt bagātīgu sulīgu un garšīgu ogu ražu. Svarīga ir regulāra un savlaicīga laistīšana, apstrāde, apgriešana un normāli laika apstākļi.

Ja rudenī iestājas salnas un vēl nav uzsnidzis sniegs (kā tas dažkārt notiek pie mums), augus neglābs neviens mēslojums – viss apsals.

Atgriešanās salnas arī var iznīcināt visas mūsu pūles. Taču tas nav iemesls, lai būtu nolaidīgi izturētos pret stādīšanu. Gluži pretēji, mums jādara viss, kas ir mūsu spēkos, lai nākamgad varētu gūt sava darba augļus.

Kur mājā nedrīkst pakārt spoguli, jo šī kļūda var piesaistīt nelaimi jūsu ģimenē

Populāras metodes

Ar ko dārznieki baro zemenes pēc ražas novākšanas un kādu sastāvu es iesaku? Es jums pastāstīšu.

Daži laista dobes ar organiskām vielām: kūtsmēsliem. Es to neiesaku. Mēs varam izprovocēt pastiprinātu zaļumu augšanu, ne visiem jaunajiem dzinumiem būs laiks nostiprināties. Dažus no tiem iznīcinās pirmās salnas. Un kāpēc mums tas ir vajadzīgs? Vasaras beigās slāpekļa (gan organiskā, gan minerālā) sastāvs ir izslēgts.

Nākamā iespēja ir pelni. Tas nemaz nav slikts. Zemenes ir ļoti labi saistītas ar pelniem. Tā ir bagāta ar kalciju, kāliju, fosforu – lielisks sastāvs vasaras otrajai pusei. Pelnus var lietot gan sausā veidā, gan šķidrā veidā, pagatavojot uzlējumu (1 glāze pelnu uz 10 litriem ūdens).

Trešā iespēja ir minerālmēsli. Piemēram, standarta superfosfāts un kālija sulfāts. Arī tas ir lielisks komplekts. Kālijs ir nepieciešams labai imunitātei, lai zemenes veiksmīgi pārciestu ziemu, un fosfors, lai stiprinātu saknes. Tagad zemenes aktīvi veido ziedpumpurus nākamā gada ražai. Tieši šie makroelementi atbalstīs šo procesu intensīvā režīmā.

Uz pannas sarīvēju kartupeļus, lieku virsū pildījumu un sanāk garšīga “pica” bez miltiem – bet ir dažas svarīgas detaļas

Labākais variants

Un tagad es jums pastāstīšu par savu iecienītāko barību. Kāpēc man tā patīk? Pirmkārt, tāpēc, ka man tieši tagad ir vajadzīga kompozīcija. Otrkārt, lietošanas vienkāršības dēļ – jums nekas nav jāsajauc. Treškārt, par lēno, maigo un ilgstošo iedarbību – sastāvs “strādās” visu rudeni, nodrošinot krūmiem reālu barošanu. Ceturtkārt, par tā pieejamību – to var iegādāties jebkurā dārzkopības veikalā, un tas ir lēts.

Lasi vēl: Skaļš paziņojums izskanēja par Pugačovas un Galkina gaidāmo šķiršanos

Kas ir šis brīnum mēslojums?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment