Iecienītākais mēslojums zemenēm pēc apgriešanas: es to lietoju, un nākamajā gadā man ir lielas un saldas ogas

Tā ir borofoska. Tās ir pelēcīgas granulas, ko vajadzības gadījumā var izšķīdināt siltā ūdenī. Tās var izmantot arī sausā veidā – vienkārši izkaisiet tās pa mitru augsni un viegli ierociet zemē.

 

Es sadalīšu visas priekšrocības pa kārtai un norādīšu lietošanas devas.

 

1. Pareizais sastāvs ir kālijs un fosfors, ko es jau minēju. Un arī mikroelementi. Bors, kas ir atbildīgs par zemeņu saldumu, to blīvumu, kā arī bagātīgu ziedošo krūmu veidošanos. Kalcijs, kas nepieciešams veselām saknēm un visa auga “skeleta” uzbūvei. Magnijs, kas nepieciešams normālai elpošanai un fotosintēzes procesam.

2. Viegla lietošana. Kā jau minēju, borofosku nevar izšķīdināt pat ūdenī, bet to var lietot sausā veidā.

3. Ilgstoša darbība. Borofoska lēni šķīst augsnē un tikpat lēni to asimilē augi. Augi nesaņems nekādu “barības vielu šoku”, bet uzsūks sastāvu pa druskai augustā un rudens pirmajā pusē.

4. Pieejamība. Es to pērku veikalos un tirgos, tas maksā dažus eiro par 1 kg, un patēriņš ir diezgan neliels.

Lasi vēl: “Neviena ērce man netuvojas”: 7 līdzekļi, kas mani glābj no visām ērcēm

Un tagad par dozēšanu. Uz 5 litriem ūdens ņemam 1 ēdamkaroti mēslojuma, izšķīdina siltā ūdenī (var nedaudz nostādināt, lai granulas labāk izšķīdinātu), 300 ml zem katra krūma. Tā nebūt nav šokējoša deva. Es zemenes baroju visu sezonu. Ja šogad neesat pietiekami barojuši savas zemenes, varat nedaudz palielināt devu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment