Iedarbīgi veidi, kā pirmdienā justies gluži kā piektdienā!

 

Ieplāno kaut ko jautru

Daudziem cilvēkiem nepatīk pirmdienas, jo tad visilgāk ir jāgaida brīvdienas, lai varētu darīt kaut ko jautru.

Ieplāno kaut ko tādu, ko parasti pietaupi nedēļas nogalēm, piemēram, pusdienas kopā ar draugu, izklaides kopā ar darba kolēģiem, vai arī skaties savu iecienītāko seriālu. Šādā veidā tev būs kaut kas patīkams, par ko domāt, kad pirmdienas rītā atspiedīsi modinātāju.

Ieplāno randiņu

Tas ir daudz vieglāk, jo nav jārezervē galdiņš, un pirmdienas vakarā kaut kur doties kopā ar sievu vai draudzeni ir lētāk.

Ja arī ir pirmdiena, nebaidieties izmēģināt kaut ko netradicionālu. Apmeklējiet mākslas nodarbību vai pamēģiniet jaunu treniņu programmu sporta zālē. Pāri, kuri iesaistās jaunās aktivitātēs, ir daudz apmierinātāki nekā tie, kuri paliek pie pārbaudītām vērtībām un nemēģina neko jaunu.

Nodarbojies ar seksu

Pētījumos ir pierādīts, ka daudzi cilvēki gaida līdz nedēļas nogalei, lai varētu baudīt mīlas priekus.

Tomēr tā ir kļūda, jo sekss mazina stresa hormonu līmeni, kā arī veselu nedēļu palīdz tikt galā ar ikdienas pienākumu radīto uztraukumu. Tas nozīmē, ka sekss pirmdienā padara arī visas pārējās darba dienas daudz mierīgākas.

Ieplāno rīta treniņu

Būs vajadzīgs gribasspēks, lai pirmdienas rītā pieceltos agrāk, bet treniņš liks justies daudz modrākam. Pat pēc 15 minūtēm fiziska treniņa tu jutīsies daudz enerģiskāk.

Lai iegūtu vēl papildus labumus garastāvokļa uzlabošanai, trenējies brīvā dabā. Saules stari var veicināt labsajūtas neiromediatoru izdalīšanu.

Padomā par citām darba iespējām

Pirmdienas jau tā ir grūtas, bet ja tev nepatīk tavs darbs, tad šīs dienas šķitīs vēl mokošākas.

Ja tas izklausās pēc tevis, tad ņem vērā Hokmejera padomu – nedēļas sākumā uzraksti trīs lietas, ko paveiksi, lai atrastu jaunu darbu. Varbūt tev jāuzlabo CV vai jāatrod jauni kontakti LinkedIn vietnē, vai arī vienkārši jāpārskata darba sludinājumi.

Lejupielādē kādu nomierinošu aplikāciju

Pirmdienas parasti saistās ar neskaitāmām e-pasta vēstulēm, sanāksmēm un darbu nodošanas termiņiem. Sagatavojies stresam ar meditācijas palīdzību.

Kolumbijas Universitātes pētījumā tika noskaidrots, ka tiem darbiniekiem, kuri lietoja stresa  mazināšanai paredzētas mobilās aplikācijas, visas dienas garumā bija zemāks stresa līmenis nekā tiem, kuri mēģināja sevi nomierināt bez tehnoloģiju palīdzības.

Izliecies, ka tev patīk pirmdienas

Ja nekas cits nelīdz, vienkārši tēlo, līdz tas kļūst par īstenību.

Pētnieki šo stratēģiju sauc par “sevis uztveres teoriju”, un tā patiešām darbojas. Mūsu rīcība nosaka to, kā mēs sevi uztveram, kā arī ko domājam un jūtam.

Piemēram, kādā eksperimentālās psihiatrijas pētījumā tika pierādīts, ka cilvēki, kuri tēloja priecīgu gaitu – gāja ar paceltu galvu, taisnu stāju un šūpoja rokas – uzreiz atzina, ka jūtas laimīgāki. Tāpēc izliecies, ka tev patīk pirmdienas, un pēc kāda laika tev tās tiešām iepatiksies.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment