Ieejot Rīgas veikalā, lai nopirktu apavus, man sāka trīcēt rokas

Ādas izstrādājumi ir ļoti pieprasīti tirgū. To augstās kvalitātes dēļ tie ilgi kalpos saimniekam, un turklāt tie izskatās stilīgi, lieliski papildinot jebkuru garderobi.

 

Ne vienmēr ir viegli saprast, no kāda materiāla ir izgatavota soma, apavi vai maks. Ir daudz veidu, kā pārbaudīt, vai āda ir kvalitatīva. Lai nenokļūtu veikla tirgoņa nagos, kā man gadījās Rīgā, ir svarīgi zināt vienu lietu. Mēs izskaidrosim visus paņēmienus, kā noteikt ādas kvalitāti.

 

 

Piekritīsi, ka nav patīkami iegādāties apavus, kur pārdevējs apgalvo, ka kvalitāte ir augstākajā līmenī, bet galu galā izrādās, ka tas tā nav. Lai izvairītos no šādām situācijām, ir prātīgi zināt dažas nianses.

Mana obligātā ziemas gurķu recepte: gatavoju 5 partijas (35 burkas), var glabāt arī skapī

Ādas izstrādājumi

Agrāk ādas īstumu bija vieglāk pārbaudīt. Tika izmantotas dažādas metodes: burzīšana, berzēšana un pat osta materiālu. Ādai ir raksturīgs aromāts, kuru nevar sajaukt ar neko citu. Taču mūsdienu ražotāji jau sen ir iemācījušies izgatavot kvalitatīvus ādas aizstājējus. Ir pat pieejami izsmidzināmi līdzekļi ar ādas smaržu.

Agrāk mākslīgā āda tika uzskatīta par zemas kvalitātes dermatīnu. Tomēr šodien veikalos un internetā var atrast daudz mākslīgās ādas izstrādājumu, kas pēc saviem parametriem ir gandrīz identiski dabīgajai ādai. Šie materiāli ir tik līdzīgi, ka to atšķiršana ir ļoti sarežģīta.

Lasi vēl: Trīs ierīces, kuras nekad nedrīkst atvienot no rozetes; iznākums var būt nepatīkams

Šādos gadījumos var noderēt nelielas viltības.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment