Ieejot Rīgas veikalā, lai nopirktu apavus, man sāka trīcēt rokas

Ir zināms, ka dabīgā āda lieliski uzsūc ūdeni. Ja samērcēsiet ādas izstrādājumu, tas atstās redzamas pēdas. Protams, mēs nepiedāvājam staigāt pa veikaliem ar ūdens pudeli.

Ir vienkāršāks variants: pielikt izstrādājumam mitru salveti. Pēc 10 sekundēm uz ādas būs redzamas mitruma pēdas, kas izzudīs pēc izžūšanas. Ja pēdas neparādās, tad izstrādājums ir no ādas aizstājēja. Šai pārbaudei jāizmanto mitrās salvetes.

 

Kā vēl var pārbaudīt ādas kvalitāti

Īstā āda uztur siltumu, bet mākslīgā āda to nedara. Lai pārbaudītu materiālu, piespiediet tam plaukstu un paturiet 15-30 sekundes. Pēc tam pielieciet to pie vaiga. Ja sajutīsiet siltumu, tad tas ir īsts ādas izstrādājums; ja ne, tad tas ir no mākslīgās ādas.

Vienkāršs bet fantastiski gards mandarīnu pīrāgs ar 4 sastāvdaļām, ieskaitot pildījumu 

Vēl viena metode ir rūpīgi izpētīt izstrādājumu. Parasti īstā āda pie šuvēm netiek slēpta, bet mākslīgajā ādā tās cenšas noslēpt.

Vēl viena metode, kā pārbaudīt ādas īstumu, ir uzspiest uz tās vai viegli pastiept. Ja āda ātri atgriežas iepriekšējā formā, tā ir īsta. Tā arī nemainīs krāsu šādās situācijās. Savukārt ādas aizstājējs, stiepjot vai spiežot, mainīs krāsas toni.

 

Gan īstai, gan mākslīgajai ādai ir redzamas poras. Dabīgai ādai poras izvietotas neregulāri un ir atšķirīgas, savukārt uz mākslīgās ādas tās būs regulāras un vienādas.

 

Ādas izstrādājuma materiāla parauga birka

 

Ražotāji, kas rūpējas par kvalitāti, izstrādājumam pievieno materiāla paraugu, kam var būt dažādas formas. Ja paraugs ir romba veida, tas nozīmē, ka izstrādājums ir no ādas aizstājēja. Ja paraugs ir citā formā, tas liecina, ka izstrādājums ir no īstas ādas.

Neskatoties uz ādas izstrādājumu augsto kvalitāti, cilvēki arvien biežāk izvēlas tos nepirkt.

Lasi vēl: Neparasta recepte: iemarinēju 24 gurķu burkas tikai divās stundās, un visi, kas nogaršojuši, marinē tikai tā

Es tajā namā nekad pa nakti nepaliktu! Latvijā pazīstama uzņēmēja atklāj nervus stindzinošu stāstu par kādu skaistu namu, kas atrodas Cēsīs….

Mēs uzskatām, ka cilvēki kļūs apzinīgāki. Tomēr mēs neko neiesakām. Tev pašam ir jāizlemj, vai izvēlēties īstas ādas izstrādājumus vai nē.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment