Iemesli, kādēļ sliktie skolnieki ļoti bieži ir veiksmīgāki dzīvē

“Sliņķi” daudz agrāk saprot, kas viņiem patīk un, kas viņus interesē

Viņi saprot, kurš priekšmets viņam sagādā prieku un aizrauj, tam arī viņš vairāk velta laiku, kad nevajadzīgāki priekšmeti paliek novārtā. Ja viņš vēlas kļūt par tehniķi vai inženieri, tad, protams, ka eseju rakstīšana un dzejoļu lasīšana viņam liekas bezjēdzīga. Fantastisks piemērs ir Stīvs Džobss, kurš nekad nepabeidza koledžu, bet sasniedza IT industrijas augstienes, tikai tādēļ, ka viņš zināja, ko vēlas un koncentrējās uz to.

 

Viņi gūst agrāku darba pieredzi

Tādi skolēni nevar iegūt stipendijas vai budžeta vietas, tāpēc viņiem nākas meklēt darbu agrāk, nekā viņu centīgajiem līdzgaitniekiem. Darba pieredze ir kaut kas pavisam citādāks un “īsts”, salīdzinot ar to, ko piedāvā skolas sols, tāpēc šo skolēnu skatījums kļūst daudz plašāks un reālistiskāks.

 

Viņiem ir labi “sakari”

Kad centīgie skolēni pavada garas stundas mācoties visiem iespējamajiem priekšmetiem, viņi palaiž garām iespēju iepazīties ar jauniem cilvēkiem un nostiprināt draudzības saites, ar ko daudz aktīvāk nodarbojas “sliņķi”. Viņi mācās komunikāciju ar prakses, nevis teorijas palīdzību. Un mēs visi labi zinām, ka “sakari” mūsdienās ir ļoti liela vērtība.

 

Viņi zina, kā izbaudīt dzīvi

Lielai daļai ir gadījies, ka pēc kāda ilgāka pasākuma ir nācies sēdēt lekcijā ar sāpošu galvu vai vienīgo vēlmi- gulēt. Viņi māk gan atpūsties, gan strādāt, jo ir iemācījušies, ka dzīvē ir jābūt līdzsvaram starp šīm lietām. Radot šo līdzsvaru, cilvēks kļūst laimīgāks un laimīgi cilvēki ir kā “magnēti” citiem laimīgiem cilvēkiem, kuri mēdz būt ideju pilni un nebaidās tās īstenot.

Lasi arī: Kā dzīvoja, un kā tagad dzīvo slavenais Maiks Taisons!

 

Viņi atrod vienkāršākos risinājumus

Bils Geits ir viens no veiksmīgākajiem pasaules cilvēkiem, kurš nevar lepoties ar saviem koledžas sasniegumiem. Neskatoties uz to, viņš bija tas, kurš izveidoja IT gigantu-Microsoft. Viņš ir ļoti vienkāršs un plaši domājošs cilvēks, kurš neskatās uz diplomu atzīmēm. Viņa slavenākais citāts ir :“Es vienmēr izvēlēšos slinku cilvēku, lai paveiktu grūtu darbu, jo viņš vienmēr atradīs vieglāko veidu, kāto izdarīt”.

 

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">veiksmīgais</cite>

    2. apgalvojumam šo to piebilstot… ne jau tamdēļ, ka nevar tās stipendijas dabūt. Ja reiz interese par savu to nozari ir ātrāk, tad arī darbs atradīsies ātrāk.

  • <cite class="fn">saša</cite>

    raksta saturs un kvalitāte… nav pārsteigums kāpēc neviens neapmeklē dzentlmenis.lv, lai uzzinātu ko jaunu/interesantu.

  • <cite class="fn">DD1</cite>

    Savā ziņā var piekrist, bet divi lieli BET.
    Labie skolnieki drīzāk mācās, jo viņiem patīk gūt zināšanas kā tādas, paplašināt redzesloku, – ne jau darba dēļ.
    Dabūt labi apmaksātu darbu, nenozīmē, ka cilvēks būs laimīgs. Laimes pamats ir pavisam cits.

    • <cite class="fn">dasdasdas</cite>

      tādi mūsdienās ir maz. Lielākā daļa mācās labi, jo padodas, nav jāpiepūlas, un ir tādi, kurus spiež vecāki un tā tālāk.

  • <cite class="fn">Bezdarbnieks</cite>

    Man ir trīs augstākās izglītības.

  • <cite class="fn">asd</cite>

    Kārtējais bullshits

  • <cite class="fn">Jānis</cite>

    Protams, bullshits. Piemēram, Bils Geitss nebūt nepameta universitāti dēļ sliktām sekmēm – tieši otrādi, viņš bija izcilnieks. Vienkārši, viņš nolēma koncentrēties uz savu jaundibināto firmu. Pēc viņa paša vārdiem, tas nebūt nebija viegls lēmums, tāpēc ka firmas nākotne tobrīd bija ļoti neskaidra.

  • <cite class="fn">Rara</cite>

    Daļa taisnības tajā visā ir. Ja vien neesi dzimis ģēnijs, lielākā nozīme ir rakstura īpašībām, nevis prāta spējam. Vari sākt strādāt jau 18 gaods, bet, ja nebūs ambīciju, godkāres un labu komunikācijas spēju, visticamāk nekur diži augstāk par to pašu pirmo amtu nemaz arī netiks.

  • <cite class="fn">aaa</cite>

    kas tas par daunismu kaa vispaar var dabuut to otro lapu vaaks vienkaarshi haha

  • <cite class="fn">Jus sayin'.</cite>

    Un, protams, vai to var uzskatīt par pārateigumu, ka kārtējo reizi, runājot par izlgītību u.tml., tiek pieminēts Stīvs Džobs vai Bils Geits. Vai tas, ka ir tikai daži veiksmes stāsti, jau nav pierādījums vien?

  • <cite class="fn">assa</cite>

    Mums viens tāds ” veiksmes stāsts” ir priekšnieks( pateicoties sakariem)… Dod Dievs jums ko tādu nepiedzīvot….

Leave a Comment