Ieradumi, kas palīdzēs smadzenes uzturēt jaunas un asas

 

 

Pastaigājies!

Darba dienas laikā, lai samazinātu stresu un atpūtinātu prātu, izej pastaigā. Tā var nebūt gara, bet tā noteikti pozitīvi ietekmēs tavas smadzenes. Staigāšana uzlabos asinsrites darbību, kā rezultātā arī asinās prātu. 

Iemācies jaunu valodu!

Mācoties jaunu prasmi kaut vai tikai 10 minūtes dienā, tu pamatīgi attīstīsi savu prātu. Pētījumi ir pierādījuši, ka pat viegli pieejamo mobilo aplikāciju programmas, kas māca valodas (piemēram, DuoLingo), palīdzēs tev uzturēt prātu daudz asāku.

Neesi tik cinisks!

Somu pētnieki ir atklājuši, ka ciniskiem cilvēkiem (tādiem, kuri visā cenšas saskatīt slikto), ir lielāka iespējamība vecumdienās kļūt vājprātīgiem, nekā tiem, kuri izvēlas domāt pozitīvi.

Pētnieki īsti nav pārliecināti, kā pesimisms ir saistāms ar vājprātu, tomēr viņi uzskata, ka tajā lielu lomu varētu spēlēt depresija.

Skaties savu mīļāko seriālu!

20 minūtes dienā kārtīgi izsmejies (tam palīdzēs mīļākā seriāla skatīšanās, ja tas, protams, ir smieklīgs) – smiekli smadzenēs izstrādā imunitāti pret vājprātu. Smiešanās nomierinās stresa hormonus, piemēram, kortizolu, kas neļaus pavājināties tavai apziņai.

Dodies gulēt agrāk!

Pētījumos ir noskaidrots, ka miegs, kas ilgst mazāk par sešām stundām, var novest pie smadzeņu darbības traucējumiem. Miega režīmam vajadzētu būt vienādam – centies izgulēties 7 vai 8 stundas naktī.

Katru vakaru vīna vakars!

Lojolas universitātes medicīnas centrs pētījumā ir atklājis, ka cilvēkiem, kuri pirms gulētiešanas izdzer vienu glāzi vīna, pastāv 23% mazāka iespējamība saskarties ar smadzeņu darbības traucējumiem.

Vīnā atrodas dabīgs antioksidants, kas asinsvadiem neļauj sašaurināties un uztur tos elastīgus.

Avots: menshealth.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment