3. kārta: olas. Izlīdziniet rīvēto olu kārtu un uzklājiet majonēzi.
4.kārta: rīvēts siers. Izklājiet vienmērīgi un pārklājiet ar majonēzi. 5. kārta: bietes. Bietes būs salātu virskārta, tās var pārklāt ar plānu kārtu majonēzes, lai nodrošinātu skaistu tekstūru un maigumu.
Apkaisiet salātu virsu ar granātābola sēklām vai izkārtojiet pusi ķiršu virspusē. Papildus dekoram varat pievienot dažus zaļumu zariņus (piemēram, dilles vai pētersīļus).
Ievietojiet salātus ledusskapī vismaz uz 1–2 stundām, lai kārtas savelkas un garšas sajaucas. Pirms pasniegšanas varat papildus dekorēt ar granātābolu vai ķiršiem. Salātus pasniedziet atdzesētus.
Sastāvdaļas salātiem “Mans ģenerālis”
300 g vārītas liellopu gaļas
3 vidēji kartupeļi
2 vidējas bietes
3 olas
150 g cieta siera (piemēram, Čedaras vai Krievijas siera)
1 granātābols vai svaigi ķirši (dekorēšanai)
Majonēze pēc garšas (apmēram 200-250 g)
Sāls un pipari pēc garšas
Kartupeļi ir bagāti ar ogļhidrātiem, kas nodrošina enerģiju, savukārt bietes satur vērtīgus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus. Abi šie dārzeņi kopā veido salātus, kas ir sātīgi, uzturvielām bagāti un viegli sagremojami, padarot tos par piemērotu uzkodu vai piedevu.