Ilgtspēja, identitāte un drošība – 17.Baltijas jūras reģiona NVO foruma vadmotīvs

No 9. līdz 11. maijam Rīgā norisināsies 17. Baltijas jūras reģiona NVO forums, kurā 3 dienu garumā vienkopus satiksies eksperti un aktīvisti no 11 Baltijas jūras reģiona valstīm, lai diskutētu par Baltijas jūras reģionam būtiskiem jautājumiem.

Forums norisināsies Latvijas prezidentūras Baltijas jūras reģiona valstu padomē laikā. Prezidentūras prioritātes ir ilgstpēja, identitāte un drošība, tādēļ par šī gada foruma fokusu ir izraudzīti tieši šie trīs vadmotīvi, kurus caurvij ideja par pilsoniskās sabiedrības pienesumu valstisku un globālu mērķu sasniegšanā un iedzīvotāju lomu pozitīvu pārmaiņu un sociālo inovāciju ieviešanā.

Foruma programmā ir ietvertas diskusijas un darbnīcas par pilsonisko līdzdalību un sektoru savstarpējo sadarbību globālā, Eiropas, nacionālā, lokālā un individuālā līmenī, vienlaikus skatot jautājumus no nevalstiskā, publiskā, biznesa un mediju skata punkta.

“Tradicionāli forums vienkopus pulcina ekspertus no nevalstiskā, publiskā, akadēmiskā un mediju sektoriem, taču šoreiz forumā līdzdarbosies arī biznesa sektors un diplomātiskais korpuss. Mēs ticam, ka tikai visiem sektoriem sadarbojoties, var panākt ilgtspējīgu attīstību un savstarpējo uzticēšanos,” foruma jaunievedumu akcentē Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Baltijas jūras reģiona NVO foruma organizēšanu un darba koordināciju ir uzņēmusies biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”, kas ir Baltijas jūras reģiona NVO tīkla nacionālais pārstāvis, sadarbībā ar Latvijas Platforma attīstības sadarbībai “LAPAS”.

Sekot līdzi informācijai par pasākuma norisi, lektoriem, darba grupām, un citai aktuāliem jaunumiem aicinām šeit.

Par Latvijas Pilsonisko aliansi

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga, bezpeļņas nevalstiskā jumta organizācija, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 132 biedrus, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas. Sīkāka informācija: www.nvo.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment