Ir atklāta īstā patiesība par monogāmiju – tu būsi pārsteigts!

Vaterlo Universitātes zinātnieki atklāja, ka aizvēsturiskie cilvēki sāka izvēlēties monogāmiju (noraidot poligāmiju) seksuāli transmisīvo slimību (STS) un sāncensības dēļ.

Zinātnieki izmantoja datormodelēšanas tehnoloģijas, lai simulētu dažādu pārošanās uzvedību evolūciju cilvēku populācijai, vadoties pēc demogrāfijas un slimību pārneses.

Medniekiem-vācējiem apmetoties vienā vietā un dzīvojot lielākās populācijās, pastāv lielāka iespēja, ka izplatīsies tādas STS kā gonoreja, sifilis un hlamīdija.

STS izplatoties cilvēku populācijas vidū, tās pazemināja auglības rādītājus to vīriešu vidū, kuriem bija vairāki seksa partneri.

Lai cīnītos pret neauglību, vīrieši izvēlējās tikai vienu partneri. Tās cilvēku grupas, kurās bija monogāmas attiecības, spēja radīt pēcnācējus, un cilvēku skaits tajās auga, bet tās grupas, kas turpināja praktizēt poligāmiju, nīkuļoja.

Zinātnieki uzskata, ka šis ir svarīgākais, bet noteikti ne vienīgais iemesls, kādēļ cilvēce attīstījās par monogāmu sabiedrību, jo sievietes izvēle arī noteikti spēlēja nozīmīgu lomu.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment