Izbijusi skolotāja no Latvijas ir izmisumā: Kā lai izdzīvo ar 293 eiro mēnesī?

Kāda sieviete, bijuši skolotāja nolēmusi savu bēdu stāstu izstāstīt “Bez tabu” balss pastam, ziņo portāla nra.lv sadaļa Tauta Runā. Viņa nonākusi pavisam neapskaužamā situācijā.

Sieviete vārdā Daina 2. martā zaudēja darbu – viņa līdz tam strādāja par skolotāju, taču skolu slēdza un Daina palika bez darba. Savā speciālitātē viņai darbu neizdevās atrast.

Sieviete ir pamatizglītības pedagoģe angļu valodā, tāpat sākumskolas skolotāja. Ieguvusi sertifikātu arī kā latviešu valodas skolotāja.

Daina nesen sākusi strādāt sākumskolā par pavāri. Alga minimālā jeb 430 eiro “uz papīra”. Liels bija viņas pārsteigums, kad saņemot algu oktobrī, viņa izrādās vien nopelnījusi 293 eiro.

Cerējusi, ka Valsts ieņēmumu dienests spēs izskaidrot šo situāciju, domājusi, ka elektroniskās deklarēšanas sistēmā pieļāvusi kādu nejaušu kļūdu.
Taču dienests paskaidro, ka kļūdu nav, piebilstot, ka neapliekamais minimums līdz 1. janvārim Dainai nemaz nepienākoties. Tātad – tā vietā, lai saņemtu 346 eiro, viņa saņem 293 eiro. VID pārstāve mierinājusi, ka 1. martā varēšot iesniegt jaunu deklarāciju.

Daina ir neizpratnē, kā lai izdzīvo līdz 1. martam? Ir taču jāmaksā komunālie maksājumi, rēķini par tēvu, kurš atrodas pansionātā. Pati Daina strādā no 6 rītiem līdz nereti 18 vakarā.

Lasi arī: Brīdinājums Latvijas iedzīvotājiem – grupējums, kurš izkrāpj pamatīgas naudas summas

“Šobrīd es nesaprotu, par ko šī valsts mani soda!” sarūgtināta ir Daina. Viņa 35 gadus strādājusi algotu darbu, godīgi maksājusi visus nodokļus, bet tagad jāizjūt izsalkums, jo allaž ir jārēķina, vai maizi viņa var tajā dienā atļauties.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">susliks...</cite>

    Un kāds tur brīnums… Daudziem cilvēkiem maksā minimālo algu…. Un kas mainīsies, kad būs nevis 293 bet 346€ ? Būs vieglāk? Kad pierod pie algas ap 500- 600 € uz rokas, tad ir grūti saprast par ko citi sūdzas…. Bet kad paši nonāk tādā situācijā tad ne redz brīnās….

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Man pensija ir vēl mazāka.nomaksaju komunālos.nopērku zāles un pietiek vēl paēst.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Ar minimālo algu ļoti daudzi cenšas izdzīvot… par dzīvošanu te pat neiet runa,diemžēl…kad nevar atļauties ne komunālos nomaksāt, ne pārtiku normāli nopirkt..par apģērbu pat nav ko runāt…te nu ir mūsu valsts nonākusi…minimālā alga mūsu valstī galīgi neatbilst preču un pakalpojumu cenām…

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pag pag . no pirmā janvāra elektro cenas augs. ko tad dziedāsim ??? Ir vienreiz par visām reizēj jāiet piketā un jāgāž tas viss posts!

  • <cite class="fn">ilze</cite>

    Ja ir minimālā pensija,tad par tēvu pansionātā nav jāmaksā-vismaz tāds +

Leave a Comment