IZM vienpusēji virza pedagogu algu paaugstināšanas grafiku

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina Ministru prezidentu M.Kučinski atlikt informatīvā ziņojuma “Par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz pašvaldību izglītības iestādēm un to rezultātā plānotajiem finanšu ietaupījumiem, kas būtu novirzāmi pedagogu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai” izskatīšanu Ministru kabineta sēdē vismaz par vienu nedēļu, jo ar to līdz šim nav bijis iespējams iepazīties sociālajiem partneriem.

LIZDA vērš uzmanību uz to, ka Latvijas Republikas Ministru kabineta 2018. gada 9. janvāra sēdes protokolā Nr. 2, izskatot 19. punktu par Rīkojuma projektu “Par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laika periodam no 2018. gada 1. septembra līdz 2022. gada 31. decembrim” tika nolemts: “Izglītības un zinātnes ministrijai apkopot un līdz 2018. gada 15. aprīlim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā ziņojumu par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz pašvaldību izglītības iestādēm, kā arī plānotajiem finanšu ietaupījumiem, kas būtu novirzāmi pedagogu darba samaksas pieauguma nodrošināšanai” (informatīvais ziņojums par skolu tīklu).

LIZDA jau 2018. gada 8. maijā ir vērsāmies pie Izglītības un zinātnes ministrijas ar lūgumu rast iespēju iepazīties ar informatīvā ziņojuma projektu, uz ko atbilde līdz šim brīdim nav saņemta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment