Izrādās, ka pīlēm NEDRĪKST dot maizi – apgalvojumu skaidro zinātnieki

Izrādās, ka pīles nedrīkst barot ar maizi, un šim nav nekāda sakara ar pīļu pārbarošanu vai nepietiekmām uzturvielām maizē. Ieskaties un uzzini, kāpēc ikvienam to vajadzētu pārstāt darīt!

Ikviens no mums kādreiz pastaigas laikā ir barojis kādas dīķa vai kanāla pīles. Un, protams, pirmais, kas nāk prātā – barot ar maizi.

Gribot tikai labāk, mēs patiesībā nodarām lielu ļaunumu. Aizvien biežāk parkos pie ūdens tilpnēm sāk uzstādīt plāksnītes, kur norādīts, ka pīles barot ar maizi ir aizliegts – šo vērā jāņem ikvienam, kuram rūp daba. Vēlams ir arī aizrādīt citiem, kuri to neņem vērā vai vienkārši nav iepazinušies ar plāksnīšu saturu.

Kā skaidro speciālisti, ūdenī iemestā maize, ko pīles neapēd, sāk pūt, kas savukārt liek veidoties aļģēm, kas ir nāvējošas zivīm, ko ēd pīles. Tāpat šīs aļģes ir kaitīgas arī pašām pīlēm – tās nereti, uzņemot šīs aļģes, saslimst. Jāpiebilst, ka pūstošas maizes un šo aļģu kopums liek ūdenim slikti ost.

Speciālisti piedāvā lieliskas alternatīvas maizei. Dodiet pīlēm uz pusēm pārgrieztas vīnogas bez kauliņiem, vārītus rīsus, sēklas, kukurūzu, auzas, zaļos zirnīšus un zaļos salātus – šie našķi viņām ies pie sirds un nenodarīs nekādu ļaunumu ne florai ne faunai.

Šī ziņa ir pārņēmusi internetu un liek cilvēkiem justies ļoti vainīgiem par to, ka viņi ir devuši pīlēm maizi.

“Es visu šo laiku pīlēm esmu devusi maizi, man ir tāds kauns. Es esmu briesmone!”

“Tātad maizes barošana pīlēm visu laiku ir bijusi nepareiza rīcība…man ir vajadzīgs laiks.”

“Es visu šo laiku pīles esmu barojusi ar maizi, es jūtos tik slikti 🙁 “

Lasi vēl: 3 vēsturiskas mediju palaistās “pīles”, kurām visi ticēja; #3 ir īsts šoks!

Avots: housebeautiful.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment