Izrāde “Vafeļu sirdis” Valmierā

Ziemeļvalstu dienu Valmierā ietvaros 11.oktobrī plkst.12:00 Valmieras integrētajā bibliotēkā, mazajiem valmieriešiem būs iespēja noskatīties teātra izrādi “Vafeļu sirdis. Izrāde tapusi pēc norvēģu rakstnieces Marijas Parras tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem un stāsta par diviem raksturos atšķirīgiem bērniem, par viņu draudzību un piedzīvojumiem.

Pārdrošā, temperamentīgā meitene Lēna Līda atceras bērnību un savu labāko draugu, jūtīgo un uzticamo zēnu Trilli. Abu savstarpējās attiecībās nav pieņemts teikt labo, uzslavēt, atzīties draudzībā. Tā vietā draugi metas brīnišķīgos, bieži bīstamos piedzīvojumos, kuros viņu lielākie sabiedrotie ir vectēvs un vectante. Grāmatā visi notikumi stāstīti vienīgi no Trilles skatupunkta, savukārt, izrāde ir kā Lēnas atbilde Trillem.

Izrāde orģināli tiek spēlēta “galerija ISTABA” telpās Rīgā. Lēnas Līdas lomu atveido aktrise Laura Siliņa, bet izrādes režisors ir Jānis Znotiņš. Izrāde paredzēta bērniem vecumā no 5 līdz 10 gadiem.

Izrāde ir bez maksas, lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 64222512, 26332241 un ieejas kartes saņemt bibliotēkā. Vietu skaits ir ierobežots!

Grāmatu “Vafeļu sirdis” latviešu valodā tulkojusi Jolanta Pētersone un 2016.gadā tā izdota apgādā “Liels un mazs”, bet šī gada pavasarī, kad Latvijā viesojās Norvēģijas kroņprincese, viņa dāvanā bija atvedusi tieši Marijas Parras grāmatu “Vafeļu sirdis”, kas tika ievietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktā.

Informāciju par citiem Ziemeļvalstu dienu Valmierā pasākumiem meklē Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā mājas lapā www.norden.lv un Valmieras mājas lapā www.valmiera.lv, kā arī drukātā veidā programmās un brošūrās, kas pieejamas pasākumu norises vietās.

Izrādi “Vafeļu sirdis” Valmierā organizē Norvēģijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Valmieras integrēto bibliotēku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment