Ja jūsu kaķis jums kož, lūk, ko tas nozīmē. Dzīvnieku valodas noslēpumi

Saskaņā ar pirmo versiju…  kaķis sāk “čīkstēt”, kad potenciālais laupījums piesaista viņa uzmanību.

Bet tas nav medību sauciens, bet gan sajūsmas skaņa. Pat lielie savvaļas kaķi aizraujas tādā pašā veidā. Šai versijai ir tikai viens trūkums: tas neizskaidro, kāpēc kaķus sajūsmina tikai medījums, kas izskatās neaizsniedzams. Saskaņā ar otro versiju, kaķis aizraujas, ieraugot laupījumu.

Tomēr viņas nepieejamība pamodina kaķī nepārvaramas vilšanās sajūtu. Medību instinkts ir tik dziļi “ieslēgts” kaķim, ka neatkarīgi no tā apetītes, stāvokļa vai garastāvokļa vien tuvu, bet nepieejamā laupījuma redze iedzina dzīvnieku visdziļākajā sarūgtinājumā. Un kaķim atliek vien vilties “čivināt”.

Kāpēc suņi dažreiz jocīgi groza galvas, it kā apmulsuši?

Daudzi īpašnieki ievēro, ka dažreiz viņu mīlulis smieklīgi pagriež galvu uz sāniem, kad ar viņu runā. Šķiet, ka suns ir ļoti pārsteigts un apmulsis. It kā viņa gribētu jautāt – kas notiek? Gandrīz visām suņu šķirnēm ir garš, iegarens purns. Mēģiniet pielikt dūri pie deguna un skatīties uz priekšu. Skata leņķis tiks ievērojami samazināts.

Izsmalcināts spāņu virtuves ēdiens no parastiem kartupeļiem: kā pagatavot izcilu “Patatas bravas” (recepte)

 

Suņi ir pieraduši lasīt sejas izteiksmes no saimnieka sejas. Būtībā visas mūsu emocijas atspoguļojas sejas lejasdaļā. Ja dzīvnieks nonācis grūtībās un nekādi nevar saprast, vai saimnieks ir priecīgs vai neapmierināts, viņš pagriež galvu uz sāniem, lai labāk redzētu savu sejas izteiksmi.

Šāda uzvedība ir raksturīga dažādām suņu šķirnēm. Galvas uz sāniem griež ne tikai dzīvnieki ar iegarenu purnu, bet arī brahicefāli – mājdzīvnieki, kuru purns ir plakans un saplacināts. Zinātnieki uzskata, ka tas ir reflekss, kas tika izveidots tūkstošgadu garumā starp suņiem un cilvēkiem.

 

Ko nozīmē jūrascūciņas radītās skaņas?

Šņākšana

Šņākšana ir ievērojams un diezgan izplatīts jūrascūciņas saziņas veids, kas nozīmē, ka tā kaut ko gaida vai uztraucas. Īpaši bieži barošanas laikā var dzirdēt skaļu šņācienu, kas dažkārt pārvēršas svilpienā, piemēram, ja saimnieks atver ledusskapi un izņem trauku ar kārumu. Lai gan viņi var piesaistīt uzmanību tieši tāpat.

Čivinās

Grauzēji diezgan reti izdod čivinātas skaņas, kas atgādina putnu dziesmas. Ja paskatās uz čivinošu cūku, var šķist, ka tā ir transa stāvoklī. Šādu skaņu nozīme joprojām ir neskaidra, un par to notiek nebeidzamas debates.

Čīkst 

Čīkstēšana ir skaļa čīkstēšana, kas nepārprotami norāda, ka jūsu mājdzīvnieks jūtas slikti un viņu pārņem bailes un sāpes. Ja dzirdat šo skaņu, noteikti pārbaudiet savus mājdzīvniekus, lai pārliecinātos, ka viņiem viss ir kārtībā un neviens nav cietis.

 

Jūrascūciņas vaimanājot vai vaidējot vēlas pastāstīt saimniekiem par savu aizkaitinājumu vai nepatiku pret kaut ko vai kādu, piemēram, saviem brāļiem.

Iespējams, kāmji ir vieni no dzīvīgākajiem un aktīvākajiem dzīvniekiem uz planētas. Neskatoties uz to nelielo izmēru, šie dzīvnieki spēj pārvarēt diezgan sarežģītus šķēršļus un izgrauzt cauri būra dzelzs stieņiem.

Kāmju uzvedībā ir tāda īpatnība, ka tie kādu laiku var sastingt. Dzīvnieks nonāk stuporā vai nu baiļu, vai nepazīstama trokšņa dēļ.

Šo radījumu dzirde ir daudz labāk attīstīta nekā cilvēkiem, un, kad īpašnieks vēl nedzird noteiktas tuvojošās skaņas, mājdzīvnieks jau var būt gatavs. Ja dzīvnieks ir nobijies, tas bieži tup vai saritinās kamolā un diezgan ilgu laiku nekustas, līdz saprot, ka briesmas ir pārgājušas.

Kāmji var arī apdullināt, ja paglaudāt tos pa ausu galiem. Mati pieskaras nervu galiem, kas atrodas šajos punktos, un mājdzīvnieks vienkārši sasalst ar prieku. Taču, ja kāmja pērlīšu acis ir ļoti platas un ausis ir izpletušās dažādos virzienos, kāmīti labāk neaiztikt, jo šāda poza liecina par mājdzīvnieka sliktu garastāvokli.

Kāpēc kaķi izvelk ēdienu no bļodas?

Kaķi ir ļoti tīri dzīvnieki, un šādu uzvedību nevajadzētu uzskatīt par viņu neuzmanību. Kaķis var izvilkt ēdienu no bļodas, ja barojat savu pūkaino draugu ar dabīgu pārtiku. Kad bļodā ir sajauktas dažādas sastāvdaļas un kaķim nepatīk kādas sastāvdaļas aromāts, viņa cenšas atbrīvoties no smaržas, izvelkot gardāko gabalu un ēdot malā.

Piedzīvojot zināmu diskomfortu, kaķis arī atsakās ēst tieši no bļodas. Fakts ir tāds, ka kaķu ūsas ir tik jutīgas, ka, pastāvīgi saskaroties ar bļodas sienām, tās kļūst neērtas. Lai atbrīvotos no šīs problēmas, iegādājieties jaunu ērtu konteineru. Lai to izdarītu, jums ir jāizmēra ūsu garums, un iegūtais daudzums būs vienāds ar jaunās bļodas diametru.

Neaizmirstiet, ka tā malas nedrīkst būt augstas, pretējā gadījumā mājdzīvniekam būs neērti. Dažreiz kaķis no bļodas izņem tikai tādus gabalus, kurus nevar norīt veselus, un tad, kad vispirms tie jāsakošļā mazās porcijās. Tas atkal ir saistīts ar faktu, ka, graužot, kaķa žoklis aktīvi darbojas, un bļoda ierobežo kustības.

Kāpēc suņi skrien pa apli?

Neviens nav pilnībā pārliecināts par šīs suņu uzvedības iemeslu. Tomēr par šo tēmu ir radītas daudzas dažādas, vairāk vai mazāk ticamas un jēgpilnas teorijas. Speciālisti un veterinārārsti stāsta, ka šis ir ieradums, kas cēlies no laikiem, kad suņi, tāpat kā vilki, dzīvoja savvaļā.

Mūsu mājdzīvnieku senči aukstas naktis pavadīja ārā un, ejot pa apli, mīdīja ērtu zemi (zāle, neērtas lapas, zari, sniegs vai sūnas), un pateicoties tam, guļamvieta kļuva daudz jaukāka un ērtāka. Kopš tā laika gulēšanas apstākļi ir krasi mainījušies, taču evolūcija darbojas pietiekami lēni, tāpēc četrkāju instinktīvā uzvedība vēl nav mainījusies. Tāpēc jūsu suns pirms apgūšanās savā migā vai gultā sasilda savu guļamvietu, vairākas reizes pastaigājas un pārbauda, ​​kur viņam būs ērtāk gulēt.

Kāpēc truši klabina pakaļkājas?

Truši ir jauki un burvīgi radījumi. Bet dažreiz pat tie var radīt neērtības saviem īpašniekiem. Piemēram, kad viņi neatlaidīgi un skaļi sit ar pakaļkājām. Kādi ir šīs uzvedības iemesli? Mēs visi zinām, ka dzīvnieki var sazināties viens ar otru.

Taču komunikācija notiek nevis caur vārdiem, kā mēs esam pieraduši, bet caur smaržām, dažādām skaņām un žestiem. Tipiski “saziņas” žesti ietver piesitienu trušu pakaļkājām.

Bungu sitiens, ko sita radinieka ķepas, ir īsts briesmu signāls trušu vidū, tādējādi dzīvnieki viens otru brīdina par draudošām briesmām. Izdzirdot kādu no saviem draugiem “tap-dejojam”, gudrs trusis nekavējoties metīsies prom.

No otras puses, trušu mātītes izmanto šo žestu kā “ielūgumu uz tasi kafijas” tēviņiem. Tas ir sava veida reflekss. Periodā, kad mātīte ir gatava pāroties, viņa sāk nervozēt un klaigāt ar ķepām, kā cilvēks stresa situācijā krata kājas. Šī ķermeņa kustība palīdz dzīvniekam novērst uzmanību un nomierināties.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment