Ja nevēlies ziemā slimot, tad tev jāatvadās no šiem 8 paradumiem

Lielisks jaunums tiem, kas vēlas, lai laba pašsajūta tos nepamet visu ziemu – atliek vien atteikties no pāris ieradumiem, kas netiešā veidā stimulē mūsu organisma novājināšanos.

Mēs piedāvājam ieteikumus, kā novērst saaukstēšanos aukstajos ziemas mēnešos.

1. Deguna pilienu izmantošana tieši pirms došanās ārā

Mūsu asinsvadi jau tā aukstuma ietekmē saraujas. Ja pirms došanās ārā aukstā laikā mēs lietosim deguna pilienus, radīsim lielisku vidi un iespēju mikrobiem tur pieķerties un turpmāk arī attīstīties. Vislabāk zāles lietot laikus un, pirms došanās ārā, vienkārši izšņaukt degunu.

2. Uz ielas elpot caur muti

Ja aukstā laikā uz ielas elpojat caur muti, gaiss nepagūst samitrināties un sasildīties, tādā veidā paaugstinot Jūsu iespējas saslimt ar angīnu. Lai no tā izvairītos, lēni un mierīgi elpojiet caur degunu.

3. Ar šalli nosegt degunu un muti

Aukstumā mūsu izelpotie tvaiki sasalst un veidojas ledus. Gaiss, kas tiek ieelpots caur šādu sasalušu audumu, ķļūst vēl aukstāks. Šādā veidā iespējams saķert angīnu, bronhītu vai sakairināt ādu. Ja ļoti vēlaties, varat apklāt seju, taču ne degunu.

4. Līdzko paliek auksti un sāk kratīt drebuļi, uzreiz skrienat mājās

Ja jūtat, ka Jums paliek pārak auksti un sāk kratīt drebulis, dodieties jebkādā telpā un pāris minūtes pasildieties, kā arī atvelciet elpu. Uz pāris minūtēm ieejiet kādā aptiekā, kafejnīcā vai veikalā. Kad būsiet sasildījušies, droši dodieties tālāk, jo tādā veidā vairs nedraud pārsalšana.

5. Apspīlēta apģērba un apavu nēsāšana

Tāpat kā apspīlēts apģērbs, pārāk cieši apavi arī garantē daudz ātrāku nosalšanu. Ja izvēlēsieties apavus un apģērbu, kas ir mazliet lielāki vai platāki, tajos esošā telpa spēs noturēt ķermeņa siltumu un sildīt to.

6. Dzert karstu dzērienu 30 minūtes pirms došanās ārā

Karsts dzēriens spēj palielināt asinsapgādi ķermenī un paaugstina organisma aizsargspējas, taču tādā veidā tiek paplašināti asinsvadi. Tas nozīmē, ka brīdī, kad dosieties ārā aukstumā, zaudēsiet lielāko daļu sava ķermeņa siltuma. Ja ļoti gribas padzerties, labāk lietojiet tīru ūdeni vai jebkādu siltu, nevis karstu, dzērienu.

7. Badošanās aukstā laikā

Lai organisms izstrādātu siltumu, tam nepieciešama ir enerģija, pretējā gadījumā ļoti ātri var sākt salt. Tādēļ, līdzko izjūtat izsalkumu, ieteicams kaut ko ieēst vai iedzert.

8. Aukstumā sildīties ar alkohola palīdzību

Tas labumu sniegs tikai pirmās 30 – 40 minūtes. Pēc šī laika ķermenis sāks pastiprināti zaudēt siltumu, bet smadzenes var nespēt adekvāti vai laikus noreaģēt. Tieši tādēļ grādīgos dzērienus vislabāk lietot telpās.

Lasi vēl: Kā no gripas un saaukstēšanās izvairās ārsti? Jāizlasa ikvienam, kurš grib būt vesels!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment