Ja pamosties nakts vidū, pasaki ŠO maģisko vārdu. Panaceja, kas ļaus tev ieslīgt dziļā miegā

Vai esi kādreiz pamodies/pamodusies nakts vidū vienā un tajā pašā laikā vairākas dienas vai nedēļas pēc kārtas? Bet pēc tam aizmiedz ar lielām grūtībām vai guli nomodā līdz pat rītausmai?

Tādā brīdī tu noteikti vēlētos, lai būtu izdomāta lūgšana pret bezmiegu. Tu neticēsi, bet tāda patiešām pastāv!

Lūgšana pret bezmiegu

Pamošanās 3-4 no rīta ir diezgan izplatīta parādība. Tā nav bīstama dzīvībai, bet ar laiku iedragā veselību, jo nervu sistēma nespēj atslābt. Kāds ir šīs parādības iemesls? Zinātnieki un ezotēriķi mums palīdzēs to saprast.

Bezmiega cēloņi: Somnologu viedoklis

Nakts pamošanās fenomenam ir bioloģisks pamatojums. Zinātnieki ir atklājuši – ja cilvēks normāli guļ, līdz pulksten 3–4 no rīta organisms jau ir gatavs mosties. Neirobioloģiskie procesi smadzenēs sasniedz maksimumu.

Samazinās melatonīna (miega hormona) ražošana un palielinās kortizola (stresa hormona) līmenis. Ķermeņa temperatūra paaugstinās.

Mēs visi pamostamies vairākas reizes nakts vidū, bet par šīm pamošanās reizēm aizmirstam, ja miegs ir veselīgs. Taču, ja dzīvē ir pilna stresa, mēs sākam mosties līdz pat pilnai apziņai.

Naktī domas ir daudz satraucošākas un biedējošākas nekā dienā. Jo tumsā mūsu uzmanību nenovērš trokšņi, viedierīces un citi cilvēki. Tas nozīmē, ka agresīva pašrefleksija sāk uzbrukt ar divkāršu spēku.

Cilvēki, kuri pastāvīgi risina problēmas, plāno, nodarbojas ar citu glābšanu, ir pakļauti intensīvākai stresa hormonu ražošanai gan dienā, gan naktī.

Kāpēc pamostamies trijos naktī: Mistiķu viedoklis

Ezotēriķi, mistiķi un burvji laiku no 3 līdz 4 rītā dēvē par raganu stundu. Viņi uzskata, ka cilvēks pamostas no murgiem tumšo spēku ietekmes rezultātā. Pēc šādas pamošanās atkal aizmigt var būt diezgan grūti.

Pēc energoterapeitu paustā, agrīnas pamošanās iemesls ir čakru pārstartēšanās un enerģijas atjaunošanās. Daži cilvēki viegli “izslīd” cauri pamošanās fāzei un atkal ieslīgst ciešā miegā.

Bet tiem, kurus uzreiz pēc pamošanās pārņem raižpilnas domās un nemiers, ir kāda vienkārša, sena metode, kas palīdzēs ātri aizmigt. Pēc pamošanās klusi pasaki tikai vienu vārdu – “Aum”.

Ir svarīgi šo vārdu izrunāt, nevis pateikt tikai domās, lai sajustu tā skaņu un vibrācijas. Vārds jāpasaka vairākas reizes, stiepjot skaņu un saplūstot ar to.

Un jau minūtes laikā tu iemigsi veselīgā, ciešā miegā, dusēsi līdz rītam un pamodīsies dzīvespriecīgs un spēka pilns.

Tu, iespējams, jau esi dzirdējis par “Aum” skaņu. Šo mantru izmanto jogā un pranajamas elpošanas praksē. Hinduistu tradīcijā šis ir sakrāls spēka vārds, Visuma mantra. Šāda vienkārša lūgšana pret bezmiegu nomierina, palēnina domu gaitu un palīdz ātri nonākt meditācijas un miega stāvoklī.

Kā ātri aizmigt pēc pamošanās nakts vidū

Lai pēc pamošanās naktī atjaunotu ciešu miegu, izmanto arī šādus ieteikumus:

Kad pamosties, nesniedzies pēc mobilā tālruņa. Nav nepieciešams pārbaudīt laiku un rēķināt, cik daudz laika vēl atlicis pirms celšanās. Tas tikai palielinās trauksmi un neļaus aizmigt.

Atliec tualetes apmeklēšanu līdz rītam, izņemot, protams, gadījumus, kad jūti, ka nepieciešams steidzami nokārtot dabiskās vajadzības.

Psihologi skaidro: urīnpūšļa iztukšošana nepadarīs iemigšanu vieglāku.

Tiklīdz tu piecelies no siltās gultas, sirds sāk intensīvāk sūknēt asinis pa asinsvadiem, pulss paātrinās un miegainās smadzenes kļūst možākas.

Vēsums ir veselīga miega labākais draugs. Protams, patīkamāk ir aizmigt siltumā. Bet somnologi jeb miega ārsti iesaka nakšņot temperatūrā, kas nav augstāka par 18 grādiem.

Vismaz divas stundas pirms gulētiešanas vēlams atturēties no vienkāršajiem ogļhidrātiem (maize, sviestmaizes, bulciņas un cukurs). Šie produkti stimulē smadzeņu darbību, bet mums, gluži pretēji, tās ir jānomierina.

Lūgšana pret bezmiegu: Kas vēl jāzina par miega problēmām

Ja pamošanos nakts vidū izraisa nervozas gaidas par svarīgu notikumu nākamajā dienā, ir jāpanāk, lai tas šķistu mazāk nozīmīgs. Tas palīdzēs atslābināt nervu sistēmu un izvadīt to no mobilizācijas režīma.

Atrodi vairākus iemeslus, kāpēc nākamo dienu var saukt par tikpat parastu kā iepriekšējās. Mēģini arī iedomāties piecas patīkamas lietas par gaidāmo pasākumu, kuras tev sagādās prieku.

Ja pamošanās pamatā ir uzmācīgas domas par problēmām, izmēģini tā dēvēto mazo uzvaru paņēmienu. Pirms gulētiešanas velti vienu minūti pārdomām par tēmu: ar ko es šodien esmu apmierināts/apmierināta?

Pasaki paldies dienai par šiem sasniegumiem, pat nelieliem – tas nomierinās un atbrīvos nervu sistēmu no slodzes.

Bet kā tu cīnies ar bezmiegu? Būsim gandarīti, ja pastāstīsi komentāros un dalīsies ar rakstu sociālajos tīklos!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment