Ja pirms vārīšanas joprojām ievietojat kartupeļus aukstā ūdenī, labāk nekad to vairāk nedariet

Kā pareizi pagatavot kartupeļus?

Tas ir ļoti vienkārši: kartupeļi ir jāievieto karstā, sālītā ūdenī. Tā tie saglabās visas vērtīgās vielas. Un, lai kartupeļi izvārītos vienmērīgi, tos vāriet uz vidējas, nevis lielas uguns.

Pievērsiet uzmanību vēl vienam svarīgam punktam. Vēloties ietaupīt laiku, mēs bieži vien kartupeļus nomizojam pāris stundas pirms vakariņām un atstājam tos aukstā ūdenī. Atzīstiet, vai arī jūs to esat darījuši?

Dvīņiem neko nevajag plānot, bet Skorpionam traucēs neparedzēti apstākļi; Dienas prognoze 10 jūlijam visām zīmēm

Tas var izskatīties saprātīgi, taču patiesībā tajā ir tā pati kļūda. Jo ilgāk kartupeļi atrodas aukstā ūdenī, jo vairāk vitamīnu un minerālvielu tie zaudē. Šī iemesla dēļ nomizojiet kartupeļus tieši pirms gatavošanas.

Lai kartupeļi izvārītos 5-7 minūtes ātrāk, katlam pievienojiet gabaliņu sviesta. Tas izkusīs, pārklās ūdeni ar plānu plēvi un palēninās tā iztvaikošanu. Tādējādi temperatūra katlā paaugstināsies, un bumbuļi vārīsies ātrāk.

Šādi jūs varat atbrīvoties no odiem, mušām, tarakāniem un piepildīt savu mājokli ar apbrīnojamu aromātu 

Dažas sīpolu šķēles vai ķiploku daiviņas, kas sagrieztas uz pusēm, piešķirs nākamajai piedevai izsmalcinātu garšu. Katlā var iebērt arī lauru lapu vai savas iecienītākās garšvielas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment