Ja sīpolu spalvas dzeltē: lūk, kas jums ātri jādara, lai glābtu savu ražu

 

Barības vielu trūkums. Ja sīpolu spalvu galiņi ir dzeltenīgi – tiem trūkst slāpekļa. Vēl viens rādītājs, kas liecina par šīs minerālvielas trūkumu – spalvas aug īsas un biezas. Lai ātri glābtu sīpolus, pietiks ar slāpekļa mēslojumu – kūtsmēslu vai urīnvielas iepilināšanu.

Ukraiņu stila aukstā zupa: recepte atsvaidzinošai zupai uz buljona bāzes

Lasi vēl: Mēness kalendārs matu griešanai jūnijā: labākās dienas frizūru maiņai

Stublāju nematode. Tie ir tādi mazi balti tārpi, kas parādās spalvas iekšpusē. Visefektīvākā cīņa pret nematodēm ir sēklu apstrāde pirms stādīšanas atklātā laukā.

Sīpolu laputis. Šis maza izmēra kaitēklis ir dzeltenīgā krāsā ar brūnām kārpiņām. Ja laputis ir parādījušās uz dobes ar sīpoliem, tā jāapstrādā ar insekticīdiem.

Sīpolu muša. Ja spalvu gali kļūst dzelteni, tas nozīmē, ka ir parādījies šis parazīts. Parasti mušas uzbrūk dobēm ar sīpoliem maijā. Inficētie augi sapūst zemē, tie nekavējoties jāizrok un jāsadedzina. Un starp rindām – apkaisīt ar pelniem un tabakas putekļiem.

 

Lai noteiktu precīzu iemeslu, ir svarīgi izpētīt konkrētos apstākļus, kuros sīpoli tiek audzēti, un veikt atbilstošus pasākumus, lai novērstu problēmu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment