Jauna ģimene no Latgales tikai divu stundu laikā pazaudēja pilnīgi visu

Dzīvojamo māju, kūti un šķūni – visu saimniecību aprijusi uguns. Šāds šausmīgs likteņa triecien piemeklējis jaunu ģimeni no Latgales, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.

 

“Šeit agrāk bija vectēva māja, sava laika visu izremontējām. Tad vienā nejaukā diena divu stundu laikā viss pazuda,” – skumji stāsta Māris Stafeckis.

Mēģinājis saviem spēkiem mēģināja ko dzēsts, saskrēja palīga kaimiņi. Ugunsdzēsēji ieradušies tikai pēc kāda brītiņa – būtu ierdaušies ātrāk, ja ne kūlas ugunsgrēki citviet. Paspējuši izglābt vien svarīgākos dokumentus un bērn mantas.

Gotiņas ar neizdevās izglābt. “Lopiņu protams žēl”. Kopuma senču māju 10 gadus atjaunojuši. Ieguldīti daudzi tūkstoši.

“Mēs zaudējām pilnīgi visu!”.

Kā vēsta raidījums, Rēzeknes novada Rikavas pagastā nopostīto ”Kalniņu” māju saimnieki, jaunā ģimene – Māris, Diāna un pusgadu vecais dēliņš Markuss – liktenīgajā aprīļa vakarā viesojās pie netālajiem kaimiņiem.

Mārim ir 25 gadi, bet kopā ar brāli jau bija paguvuši no vecvecākiem mantotās mājas iekārtot atbilstoši mūsdienu prasībām. Remontam, vērtīgai sadzīves tehnikai tika iztērēti daudzi tūkstoši. Pēc visa zaudēšanas Māris nožēlo, ka neapdrošināja iedzīvi.

Lasi arī: Lūk kuras darba vietas izzudīs visstraujāk tuvākos 10 gados – kopumā apdraudēti ir 54% darbavietu

Ģimene saka lielu paldies kaimiņiem, kas izmitinājuši. Tāpat lielu paldies saka visiem, kas jau palīdzējuši. Tagad, lai arī ilgi domājuši, tomēr lūdz līdzcilvēku palīdzību.

Vairāk par visu Bez Tabu sižetā:

 

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment