Jaunieši no Kuldīgas novada un Paņevežas pilsētas Lietuvā piedalās starptautiskā projektā

Kuldīgas novada un Paņevežas pilsētas (Lietuva) pašvaldības īsteno INTERREG Latvijas-Lietuvas programmas 2014.-2020. gadam atbalstītu projektu Nr. LLI-282 “Jauniešu sociālās iekļaušanas un iesaistes pasākumi Paņevežā un Kuldīgā” (Youth empowerment), kura mērķis ir veicināt riskam pakļauto jauniešu sociālo iekļaušanu Kuldīgā un Paņevežā.

Projekta ietvaros jauniešu centrs Paņevežā tiks aprīkots ar mākslas radošajām nodarbībām nepieciešamajiem piederumiem, savukārt Kuldīgas Jauniešu mājā plānots iegādāties mūzikas instrumentus un aprīkojumu ierakstu studijas izveidošanai.

Tāpat Kuldīgā un Paņevežā norisināsies trīs dažādas radošās nometnes, un plānots, ka 120 jauniešu gūs labumu, iesaistoties projekta aktivitātēs. Tiks izstrādāts arī metodiskais materiāls, kas būs pieejams jaunatnes organizācijām, kas darbojas programmas teritorijā. Projekta rezultātā pilsētās un lauku teritorijās dzīvojošajiem jauniešiem, kas pakļauti riskam, būs pieejamas sociālās iekļaušanas aktivitātes un uzlaboti pakalpojumi jauniešu centros.

Pirmā nometne jau ir notikusi – no 19. līdz 24. augustam 20 Kuldīgas novada un 20 Paņevežas pilsētas bērnu un jauniešu vecumā no 13 līdz 20 gadiem piedalījās starptautiskā nometnē “Cool Dig”, kas norisinājās Kuldīgas novada Rendas pagasta atpūtas kompleksā “Usmas Meķi”.

Nometnes laikā jaunieši ar piesaistīto speciālistu palīdzību mācījās darboties kā vienota komanda. Caur dažādām neformālās izglītības metodēm viņi attīstīja savas prasmes saskatīt savu lomu komandā, kā arī sasniegt mērķi, izmantojot kopējo komandas spēku. Galvenais nometnes uzdevums bija sagatavoties koncertam, kas 23. augustā notika Rendas estrādē.

Projekta vadošais partneris ir Kuldīgas novada pašvaldība, projekta partneris – Paņevežas pilsētas pašvaldība. Projekta kopējais finansējums ir EUR 142 767,13, t.sk. ERAF finansējums EUR 121 352,05.

Informācija par projektu pieejama www.kuldiga.lv > Pašvaldība > Projekti. Kontaktpersona: Kuldīgas novada pašvaldības projektu vadītāja Liene Jūrmale [email protected].

šī informācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs informācijas saturu pilnībā atbild Kuldīgas novada pašvaldība, un tas nekādos apstākl?os nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment