Jauna norma. Cik tagad jāsver vīrietim un sievietei noteiktā vecumā

Vidējā svara rādītāji pēdējos gados ir ievērojami mainījušies, un dažiem atkal nāksies piestrādāt, lai atbilstu šiem standartiem.

Ikviens cilvēks vismaz reizi mūžā ir sev uzdevis jautājumu, cik daudz viņam vajadzētu svērt. Kāds par to uztraucas katru dienu. Ir skaidrs, ka uz šo jautājumu nevar būt viena konkrēta atbilde, jo katram cilvēkam ir savs individuālai ideālais svars. To ietekmē augums, dzimums, tauku un muskuļu masas attiecība, ķermeņa tips un tieksme uz hroniskām slimībām.

Lasi arī: Pēc šī mēslojuma burkāni izaugs ātri: jūs nezināsiet, ko iesākt ar ražu

Tomēr joprojām pastāv dažādas tabulas, kas ļauj sistematizēt mūsu zināšanas. Tāpat ir arī jauni pētījumi, kuru rezultātā tiek izdarīti ļoti interesanti secinājumi par ideālo svaru vīriešiem un sievietēm, un šajā sakarā arī rodas jaunas idejas par to, kas tad īsti ir “normāls svars”.

 

Lorenca formula

Viens no pašiem zināmākajiem veidiem kā uzzināt, cik jāsver cilvēkam, ir Lorenca metode. Lietošanas ērtums nav šīs metodes vienīgā priekšrocība. Ideāla ķermeņa svara jēdziens vienmēr ir relatīvs, taču par Lorenca formulas acīmredzamo priekšrocību var uzskatīt to, ka tā ļauj iegūt rādītāju, kas ir ļoti tuvu rādītājiem, kas iegūti no daudz sarežģītākām formulām.

Principā, lai pielietotu Lorenca formulu, nav nepieciešams pat kalkulators. Viņus aprēķinus var veikt galvā. Formula izskatās sekojoši: X – 100 – (X – 150)/2 ; kur X – cilvēk ķermeņa garums, izteikts centimetros.

Piemēram, tavs augums ir 176 cm. Sākumā no skaitļa X (kas šajā gadījumā ir 176) atņemam 100 un iegūstam 76. Tad no X atņemam 150, un iegūto summu izdala ar divi. (176-150)/2 = 13. Tad no pirmās iegūtās summas atņem otru: 75 – 13 = 63. Tādējādi pie 176 cm gara auguma, normāla cilvēka ķermeņa masa ir 63 kg.

Pastāv vēl vienkāršotāka Lorenca formula. Izrēķiniet centimetros pusi no jūsu ķermeņa garuma, un no šī skaitļa atņemiet 25. Piemēram, cilvēka garums ir 180 cm. Aprēķins būs sekojošs: 180/2 – 25 = 65. Ar 180 cm garumu jums jāsver 65 kg.

 

Šķir otru lapu, lai apskatītu tabulu, kur vienkārši un uzskatāmi visu varēsi salīdzināt

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment