Jūnijā-jūlijā iebēršu mēslojumu laistīšanas mucā. Visi mani dārzeņi aug kā traki

Tagad ir obligāti jāpabaro visi jūsu vasarnīcas augi. Tomāti, gurķi, paprika, kāposti – visiem ir nepieciešams labs uzturs.

Protams, būtu ideāli barot augus ar kūtsmēsliem. Bet ir vairākas nianses. Pirmkārt, jums jābūt uzmanīgiem ar kūtsmēsliem. Daudz kas ir atkarīgs no tā kvalitātes un svaiguma.

Otrkārt, mēsli tagad ir ļoti dārgi. Ne katrs vasaras iedzīvotājs šodien var atļauties šādu greznību. Tāpēc ir daudz ekonomiskāks un, man šķiet, efektīvāks risinājums.

Tuvojas neparastu laikapstākļu vilnis: lietusgāzes un pērkona negaiss gaidāms Austrumeiropā no 24. jūnija

Vesela muca mēslojuma par dažiem eiro

Pirms dažiem gadiem kaimiņš man jautāja: “Ko tu dari, ka visi tavi dārzeņi aug kā traki?”

Man nekad nav noslēpumu nevienam. Toreiz es pirmo reizi baroju augus ar šo mēslojumu. Uzreiz teikšu, ka šeit nav nekā neparasta. Mēslojuma muca tiek pagatavota burtiski 5-10 minūtēs.

Augšējā mērce izrādās ļoti barojoša. Bet tajā pašā laikā koncentrācija nav ļoti augsta. Tieši tas, kas vajadzīgs. Laistīšanas laikā jums nav jāuztraucas par augu lapu vai sakņu sadedzināšanu.

Mēslojums satur slāpekli, kāliju un fosforu. Turklāt tādā veidā, ka šīs barības vielas augi absorbē gandrīz nekavējoties. Un tas, iespējams, šobrīd ir vissvarīgākais.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment