Jūsu ziedus apskaudīs visi kaimiņi; Lai garantētu pelargoniju bagāto ziedēšanu, ir svarīgi ievērot šos norādījumus!

Pelargonijas, jeb ģerānijas, ir vieni no vispopulārākajiem telpaugiem, un tagad ziedu veikalos ir pieejami dažādi pelargoniju šķirņu veidi.

 

 

Tās pārsteidz ar savu izmēru un krāsu tik ļoti, ka neviens cilvēks nevar ignorēt šo augu.

Pelargonijas, papildus savai neaprakstāmai skaistumam un krāsainajiem ziediem, ir arī viegli kopjamas un reti pakļautas slimībām. Tomēr, lai tās ziedētu skaisti un bagātīgi, ir svarīgi ievērot pareizos kopšanas noteikumus. Par tiem pastāstīsim sīkāk.

Omīte atklāja, kā izdzīt gliemežus no dārzeņu dārza: efektīvākās metodēs

Kad apgriezt pelargoniju

Lai noteiktu, kad apgriezt pelargoniju, ir jāpārbauda, vai jums ir viengadīgs vai daudzgadīgs augs. Viengadīgo augu apgriešana ir nepieciešama tikai, lai pielāgotu tā formu, bet daudzgadīgi augi jāapgriež divreiz gadā – pavasarī un rudenī.

Šāds apgriešanas process ne tikai palīdzēs noņemt savītas pelargonijas daļas, bet arī veicinās lielu ziedkopu izveidi un pagarinās ziedēšanas laiku.

Ir svarīgi atcerēties, ka pelargonijas var augt gan platumā, gan arī ar augstu stublāju, atkarībā no tās veida. Apgriešot, nav iespējams radikāli mainīt vainaga formu, jo tas var izraisīt auga bojājumus vai pat pilnīgu auga bojāeju.

Auga atzarošanas mērķis ir galvenokārt saistīts ar vainaga retināšanu. Tas nodrošina efektīvāku ventilāciju, uzlabotu mitruma un saules gaismas piekļuvi augam.

Lasi vēl: Mājās gatavots plombīra saldējums. Neticami gards un daudz veselīgāks par veikalā nopērkamo!

Svarīgi ir noņemt visus zarus, kas vērsti uz vainaga iekšpusi, un atstāt tikai tos, kas aug uz āru, lai veicinātu optimālu augšanu un attīstību.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment