Kā ar ikvienā mājā atrodamām lietām samazināt mitruma veidošanos automašīnā?

Kā pasargāt automašīnas logus no aizsvīšanas

Sāls

Iepildi tējas maisiņos sāli un izvieto pie logiem. Var uztaisīt aploksnītes no parasta papīra un piepildīt tās ar sāli – nav svarīgi. Jo vairāk sāls būs mašīnā, jo labāks būs efekts – kā zināms, tas lieliski uzsūc mitrumu. Loģiski būtu lielāko daļu sāls sagatavju atstāt uz priekšējā paneļa. Kolosāls līdzeklis pret logu aizsvīšanu!

Kartupelis

Sagriez kartupeli gareniski vairākās daļās un ar tām nosmērē mašīnas stiklus no iekšpuses. Pēc tam notīri stiklu ar vienkāršu dvieli. Aizsargslānis no kartupeļu cietes pret logu aizsvīšanu ir gatavs!

Avīze

Uz mašīnas priekšējā paneļa izliec avīzi, apliec ar to arī mašīnas aizmugurējos sēdekļus. Mitrums, kas ir gaisā, tūlīt pat uzsūksies avīžu lapās – logi paliks tīri.

Citrons

Citrons ir vēl viens brīnišķīgs līdzeklis cīņā ar lieko mitrumu. Nosmērē tīrus logus ar citrona pusīti, pēc tam nopulē tos ar dvieli. Nekāda aizsvīšana nebūs!

Kafija

Kafija parastā polietilēna maisiņā ar nelieliem caurumiņiem vai arī plastmasas traukā ir ne tikai līdzeklis, kas lieliski uzsūc lieko mitrumu salonā, bet ir arī patīkams gaisa atsvaidzinātājs!

Skūšanās krēms

Uzsmērē uz mašīnas salona logiem skūšanās krēmu plānā kārtā. Pēc tam vienkārši ar papīru vai dvielīti logus noslauki. Skūšanās krēms radīs barjeru, kas novērsīs aizsvīšanu.

Autiņbiksītes

Liekas – vislabākais līdzeklis no iepriekš minētajiem. Pāris apgrieztu autiņbiksīšu mašīnas stūros – tas ir drošs glābiņš pret mitrumu salonā un aizsvīdušiem, mitriem logiem.

Akvareļu papīrs vai avīze

Porains akvareļu papīrs vai avīzes lapas, kas uzklātas tieši zem kājām uz paklājiņa, būtiski mazina mitrumu salonā.

Zobu pasta

Līdzeklis lukturu aizsardzībai! Logiem zobu pasta īsti nederēs. Vienkārši apsmērē lukturi ar zobu pastu un ar lupatiņu notīri. Atkārto vairākas reizes. Tīri lukturi –  drošas braukšanas ķīla aukstā laikā.

Lasi vēl: Ledus skrāpis vairs nebūs nepieciešams, ja sāksi izmantot šo metodi auto vējstikla tīrīšanai!

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment