Kā ātri pagatavot gardu mīklu panēšanai, ko apskaudīs pat pieredzējuši šefpavāri – noslēpumi un viltībiņas

Noteikti esat mīklā gatavojis zivis, gaļu vai dārzeņus vairāk nekā vienu reizi, taču rezultāts ne vienmēr izdevās tieši tāds, kā plānojāt.

Lai turpmāk nenotiktu ēdieni būtu visaugstākajā līmenī, pastāstīsim par mīklas veidiem, kā arī tās pagatavošanas noslēpumiem.

Turpat veikalā uzklāju uz apaviem mitro salveti, lai pārliecinātos, ka pārdevējs necenšas klaji maldināt

Izvēlieties pareizās sastāvdaļas

Kviešu milti ir klasiskā izvēle, taču var pievienot arī kukurūzas vai rīsu miltus. Kukurūzas milti piešķir kraukšķīgumu, savukārt rīsu milti nodrošina vieglāku, gaisīgāku tekstūru.

Kartupeļu vai kukurūzas ciete ir lielisks papildinājums, jo tā piešķir panējumam īpaši kraukšķīgu tekstūru. Pievienojiet sāli, piparus, ķiploku pulveri, papriku vai citas iecienītas garšvielas, lai mīkla būtu aromātiska un garšīga.

8 no grūtākajām lietām, kas jānotīra jūsu mājās un pareizais veids, kā tās notīrīt

Viendabīga mīkla

Ir svarīgi, lai mīkla būtu pēc iespējas viendabīgāka, tāpēc visas sastāvdaļas ir rūpīgi jāsamaisa. Ja pievieno olas, saputo atsevišķi dzeltenumu un baltumu. Pēdējo ievietojiet mīklā pēdējo un pēc tam nolieciet trauku ar mīklu aukstā ūdens bļodā.

Lai mīkla droši noturētos un nenopilētu no ēdiena, pirms gatavošanas novietojiet gabaliņus uz griešanas dēļa vai galda, kas pārklāts ar pārtikas plēvi, un viegli apkaisa ar cieti vai miltiem.

Ja vēlaties, lai garoza būtu mazāk taukaina un maigāka un gaisīgāka, parastā ūdens vietā izmantojiet gāzēto ūdeni. Un, lai izveidotu kraukšķīgu, zeltainas krāsas garozu, jums būs nepieciešams alus, konjaks, degvīns utt. Lūdzu, ņemiet vērā, ka šķidrumiem jābūt aukstiem, nevis istabas temperatūrā.

 

Pārāk mitra

Ja mīkla labi nelīp pie ēdiena, visticamāk, tā ir pārāk mitra. Lai mīkla nepilētu, noslaukiet gabalus ar papīra dvieli vai salveti. Nepalīdzēja? Pēc tam caur sietiņu apkaisa tos ar cieti.

Lai mīkla labāk sastingtu un cepšanas laikā neizžūtu, sagatavo to aptuveni pusotru stundu pirms gatavošanas sākuma – šajā laikā glutēnam būs laiks zaudēt savu elastību. Pēc tam ielieciet mīklu ledusskapī – zemā temperatūrā tā padarīs to viendabīgu un ideālu pēc konsistences.

Interesantākie padomi gan tikai sekos!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu pārējos padomus

Leave a Comment