Kā ātri pagatavot gardu mīklu panēšanai, ko apskaudīs pat pieredzējuši šefpavāri – noslēpumi un viltībiņas

Pārbaude

Runājot par konsekvenci. Lai to pārbaudītu, iemērciet karoti mīklā un pārbaudiet, cik vienmērīgi tā pārklāj ierīci. Ja nav redzama karotes virsma, tad viss kārtībā.

Ja eļļa ir labi uzkarsēta (160–200 °C), mīkla labi sacietēs un saglabās savu formu. Izmantojiet šādu metodi: ielieciet nedaudz mīklas pannā ar sviestu. Ja tas uzreiz sacietē, varat sākt gatavot.

Izmantojiet atdzesētu gāzētu ūdeni vai alu

Gāzētais ūdens vai alus palīdz radīt vieglāku, burbuļojošu mīklu, kas cepoties kļūst gaisīga un kraukšķīga. Auksts šķidrums arī palēnina lipekļa veidošanos, padarot mīklu vieglāku. Pievienojiet ūdeni vai alu pamazām, līdz mīklai ir krējuma konsistence, lai tā labi aptver zivis, bet nav par biezu.

Viņiem ļoti patīk “parunāt”: 5 kaķu šķirnes, kam ir ļoti skaļa balss

Aukstā mīkla un zivs

Labākais rezultāts būs, ja mīklu pirms cepšanas atdzesēsiet ledusskapī un arī zivs gabali būs auksti. Tas palīdz iegūt īpaši kraukšķīgu panējumu, jo mīkla ātrāk reaģēs ar karsto eļļu.

Klajā nākuši pārsteidzoši un līdz šim sabiedrībai nezināmi fakti par bijušo Latvijas prezidentu Gunti Ulmani

Leave a Comment