Kā efektīvi nosprostot peļu ejas, lai no grauzējiem tavā mājoklī vairs nebūtu ne miņas

Peles var kļūt par īstu nelaimi tavā mājoklī. Pat daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji nereti sūdzas, ka grauzēji tiek iekšā viņu miteklī, izgraužot caurumus grīdā un sienās.

Ko tad lai saka par koka privātmājām? Tur nepieciešams rūpīgi aiztaisīt visas peļu alas telpās. Bet kā to izdarīt pareizi, lai grauzēju iebrukums vairs neatkārtotos?

Kādi materiāli nav piemēroti

Kopš seniem laikiem cilvēki dažādos veidos ir mēģinājuši atbaidīt peles no savām mājām, izmantojot pieejamos līdzekļus. Progress nestāv uz vietas, un šiem līdzekļiem pievienojušies salīdzinoši jauni izgudrojumi. Bet cik tie ir efektīvi?

1. Lupatas. Šķiet, ka šis ir vienkāršākais veids, kā aizbāzt visas ejas un caurumus. Bet tajā pašā laikā tas ir arī visneuzticamākais. Peles ar prieku sagrauzīs audumu putekļos un labiekārtos savu alu.

2. Māli, bieži sajaukti ar zāģu skaidām. Atkal nē! Māls ir diezgan porains materiāls, kas viegli padodas peles zobiem. Bet zāģskaidas negantajiem grauzējiem kļūs par papildu kārumu.

3. Silikons. Ar to bieži aizpilda plaisas un caurumus, bet veltīgi. Peles ātri tiek galā ar šo vielu, kas ir diezgan mīksta pat sasalušā veidā. Tas pats attiecas uz poliuretāna putām, ar kurām daudzi cilvēki aizver plaisas.

Sacietējušās putas pasargās tevi no caurvēja un pat nodrošinās skaņas izolāciju, bet peles tās sagrauzīs pat ātrāk nekā silikonu. Šis porainais, vieglais materiāls šiem parazītiem ir “pa zobam”.

Kas tev patiešām palīdzēs

Vislabāk un uz ilgu laiku un aiztaisīt peļu izgrauztos caurumus iespējams ar:

cementu;

betonu;

epoksīda līmi.

Taču atsevišķi šie līdzekļi var nebūt efektīvi. Tāpēc cementu un betonu ieteicams sajaukt ar sasistu stiklu.

Aptuveni novērtē peļu nodarītā kaitējuma apmēru, lai saprastu, cik daudz cementa tev būs nepieciešams. Cementu ieber bļodā un pamazām pievieno ūdeni, nepārtraukti maisot, līdz masas konsistence kļūst līdzīga mīklai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment