Kā efektīvi nosprostot peļu ejas, lai no grauzējiem tavā mājoklī vairs nebūtu ne miņas

Pievieno tik daudz sašķaidīta stikla, cik uzskati par nepieciešamu. Vislabāk ir sašķaidīt stikla spuldzes – to stikls ir diezgan plāns un viegli drūp. Vari izmantot burku un pudeļu stiklu, taču to sasmalcināt būs grūtāk.

Sašķaidīts stikls līdzekļa sastāvā, ko izmantosi peļu alu nosprostošanai, noteikti apturēs grauzējus.

Sajauc masu un pēc iespējas ātrāk, pirms tā sacietē, aizsedz plaisas, caurumus un alas. Īpaši dziļās alās vispirms var vienkārši iebērt sašķaidīto stiklu un pēc tam pārklāt to ar ļoti biezu cementa vai betona kārtu.

Pabeidzot darbu, apstrādā aizsmērētās vietas ar špakteli. Kad tā ir nožuvusi, noslīpē un nokrāso attiecīgos laukumus.

Pēc sacietēšanas epoksīda līme pati iegūst stiklam līdzīgu struktūru. Tāpēc tas labi un uzticami aizsprosto arī peļu alas. Lai ietaupītu materiālu, tilpuma palielināšanai vari pievienot zāģu skaidas vai stikla šķembas.

Bet  es pirms pāris gadiem es uzzināju interesantu veidu, kas man palīdzēja izvairīties no sašķaidīta stikla un cementa izmantošanas. Un, starp citu, metode ir diezgan lēta.

Vai tu zini metāla trauku tīrītājus, kurus saimnieces izmanto, lai no katliem un pannām notīrītu oglekļa nogulsnes?

Tātad – tieši šie tīrīšanas līdzekļi rūpīgi jāiestumj peļu alās. Grauzējiem tas ir burtiski nepārvarams šķērslis. Jo tie nespēs tikt cauri šim mudžeklim, bet grauzt pat plānāko metāla stiepli negribēs.

Ja peles jau rada jums nepatikšanas, ceram, ka mūsu padomi būs noderīgi. Lai problēmas nesamilztu, mēģini laikus atklāt peļu alas un nekavējoties tās nosprostot. Tādā veidā grauzēji ātri sapratīs, ka labāk turēties tālāk no tava mājokļa. Lai veicas!

Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

Kā uz visiem laikiem atbrīvoties no mitruma un pelējuma dzīvoklī; Izmantojot šīs metodes, tas izzūd un vairs neparādās

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment