Kā izmainīt savu dzīvi: ceļvedis, kas palīdzēs iegūt to, ko vēlies

Daudz cilvēku apgalvos, ka iemesls tam, ka mēs neveicam pārmaiņas savā dzīvē, ir bailes, tomēr tās ir pilnīgas muļķības. Noteicošais iemesls ir tas, ka mēs aizmirstam, uz ko bijām fokusējušies. “Aizmirsu šodien uzrakstīt. Nu, nekas, uzrakstīšu rīt.” Un tā tas turpinās un turpinās. Tāpat tiek aizmirsta arī tā maģiskā diena, kas saucas “rītdiena” – un beigu beigās tā nemaz nepienāk.

Tomēr, ja arī kaut kādā ziņā bailes ir problēma, labs pirmais solis būs ieraduma radīšana – sastādīt sarakstu ar lietām, kas tev ir jāizdara.

Atrodi brīdi, kurā tev ir visvairāk enerģijas. Dažiem tas ir agrs rīts, dažiem dienas vidus vai vakars – šajā brīdī dari to, kas tev ir jāizdara. Atslēdzies no visas ārpasaules un vienkārši dari. Ja tu to neizdarīsi, viss cits arī iekrāsosies tumšākās krāsās, ticiet man!

Grūtākās lietas dari pirmās. Paskaties savā darāmo lietu sarakstā un izspried, kuras ir grūtāk izdarāmās lietas – izdari tās pirmās, un tu pamanīsi, ka visa pārējā diena šķiet vienkāršāka. Pirmajai lietai jābūt grūtākai, nākamajai vieglākai, nākamajai vēl vieglākai un tā tālāk.

Tā kā mērķis, lai uzlabotu dzīvi, ir veidot jaunus ieradumus, pastāv 100% iespējamība, ka tev sanāks izgāsties. Un ne tikai dažas reizes, bet diezgan bieži. Tas ir tādēļ, ka tu mācies darīt jaunas lietas – un tas reti ir viegli.

Tomēr galvenais ir nekad neskatīties pagātnē uz tām reizēm, kad tev kaut kas nav izdevies. Pēc katra kritiena saki sev, ka nepadosies un mēģināsi vēlreiz. Un mēģināsi, līdz sanāks – kaut kad taču tāda reize pienāks, ne?

Ceļā uz panākumiem tev noteikti palīdzēs atteikšanās no perfekcionisma – tas bojā pilnīgi visu. Tu tikai sēdi un domā “man tas nepadodas, es esmu briesmīgs”, kaut gan patiesībā viss ir labi. Nekas dzīvē nav perfekts.

Lasi vēl: 5 padomi, kas pieaugušam cilvēkam palīdzēs izveidot ilglaicīgu draudzību

Vienmēr, kad esi izdomājis savu mērķi, iztēlojies sliktāko iespējamo scenāriju. Tu mēģināsi prasīt, tev tiks atteikts, mēģināsi uzrakstīt, nebūs iedvesmas utt. Vienmēr izdomā sliktāko, kas varētu notikt un apzinies to. Patiesība būs tāda, ka, visticamāk, tu to nemaz nepiedzīvosi.

Satiecies ar cilvēkiem ar augstu inteliģences līmeni. Vislabāk, ka viņi ir gudrāki par tevi. Ir jāsatiekas, jākontaktējas ar cilvēkiem, kuri var tev kalpot par piemēru. Šādi cilvēki motivē, var palīdzēt ar padomiem, kā arī viņi radīs lielāku vēlmi beigt slinkot un beidzot kaut ko darīt lietas labā.

Vienmēr atceries un paturi prātā, ka izmaiņas nenotiks uzreiz. Tev ir jāmaina domāšana, jāstrādā ar sevi, jāpiespiež mainīt dzīvesveidu – tas nav vienkārši, un tas arī nekad nenotiks ātri. Negaidi tūlītēju rezultātu, dari visu lēnā tempā – piedzīvo kritienus, celies, piedzīvo atraidījumus, nepadodies. Galvenais – vienmēr koncentrējies uz to, ko vēlies sasniegt, nepadarot to par dzīves beigām, ja tas arī neizdosies. Mērķis paliks dzīvs, kamēr vien tu tam ticēsi.

Avots: highexistence.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment