Kā izskatās šeihu sievas bez parandžām

Satriecošas sievietes!

Daudzi uzskata, ka austrumu sievietes publiski parādās tikai parandžā, bet dažas vispār neiziet no mājas. Tādējādi veidojies priekšstats, ka visa viņu dzīve norisinās četrās sienās un viņu galvenais uzdevums ir audzināt bērnus.

Patiesībā tā nemaz nav! Arābu šeihu sievām ir aktīva dzīve un dažas pat iesaistījušās politiskā darbībā.

 

Šeiha Haja Bint Huseina Al-Maktoum

Šeiha Haja ir Dubajas vadītāja Šeiha Muhameda Al-Maktoum otrā sieva. Viņai ir karaliska izcelsme: viņas tēvs ir Jordānijas karalis. Izglītību viņa ieguva Oksfordā. Kādu karalisko svinību laikā viņa satika šeihu Muhamedu Al-Maktoum un iekaroja viņa sirdi.

Hajai ir divi bērni, bet viņa nebūt nesēž tikai mājās. Šī dāma aktīvi nodarbojas ar sabiedrisko darbu. Viens no viņas projektiem bija fonda izveide, kas cīnās ar badu viņas dzimtajā Jordānijā. Dubajas vadītāja sievas kaislība ir zirgi, tāpēc viņu bieži varēs redzēt izjādēs.

Lasi arī: TESTS. Izvēlies glāzi un uzzini, kas tev vajadzīgs tieši šobrīd!

Šeiha pieturas pie eiropeiska ģērbšanās stila, bieži apmeklē saviesīgos pasākumus un tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām Tuvo Austrumu sievietēm.

 

Saūda Arābijas karaliene Fatima Kulsum Zohar

Par viņu ir pieejama maz informācija: meitene piedzima pavisam vienkāršā ģimenē, mācījās starptautiskā koledžā Dubaijā. Viņai ir juristes diploms, Fatima absolvējusi karaļa Er-Rijade vārdā nosaukto universitāti Saūda Arābijā.

Neviens nezina kā nabadzīgajai meitenei izdevās piesaistīt karaļa uzmanību un kļūt par viņa sievu. Jāsaka gan ka karalis Abdulaziss precējies vairāk nekā 30 reizes, bet nevienai no sievām neizdevās pietiekami iegūt karaļa labvēlību, lai paliktu viņa rezidencē. Fatimai tas izdevās. Daudzus gadus par viņu vispār neko nedzirdēja, bet tad karaļa sieva negaidīti atvēra savu facebook lapu angļu valodā.

 

Šeiha Moza Bint Naser Al-Misned

Bijušā Kataras emīra Bin Haliga Al-Tani otrā sieva un pašreizējā vadītāja māte, šeiha Moza ne tikai nodarbojas ar labdarību, bet aktīvi iesaistās arī politiskajā dzīvē. Šeiha kļuva par UNESCO īpašo vēstnesi, viņai ir virkne valstiskas un starptautiskas nozīmes amati, kā arī priekš sievietes netipisks Britu impērijas ordeņa komandieres tituls.

Par viņas stilu sajūsminās visa pasaule: septiņu bērnu mātei ir ideāla figūra un lieliska stila izjūta. Atbilstoši savas valsts tradīcijām, šeiha ģērbjas atturīgi, bet tajā pašā laikā viņas tērpi lieliski sasaucas ar pasaules tendencēm.

 

 

Jordānijas karaliene Ranja Al-Abdulla

Jordānijas karaļa Abdullas II bin al-Huseina Hašimīta sieva un kroņprinča Huseina (vecākā no pāra četriem bērniem) māte Ranja tiek uzskatīta par pasaulē zināmāko austrumu karalieni.

Viņa nesēž mājās, sieviete kļuvusi par sieviešu tiesību aktīvisti Tuvajos Austrumos. Viņa cīnās, lai sievietēm būtu tiesības atvērt savus uzņēmumus un uzsākt uzņēmējdarbību, neatkarīgi no tēva vai vīra viedokļa. Karaliene uzstāj uz pakāpenisku tradicionālā apģērba stila nomaiņu: pati Ranja dievina džinsus un vīrišķīga stila kreklus, viņa regulāri parādās publiski ar nepiesegtu galvu, bet viņas iecienītais modes nams ir Giorgio Armani.

2008. gadā Ranja kļuva par pirmo arābu karalieni, kas parādījusies priekš austrumu kultūras diezgan atklātā tērpā uz žurnāla Vanity Fair vāka.

Un vēl karalienei Ranjai ir Jordānijas armijas pulkveža pakāpe, un šo rangu viņai personiski piešķīra vīrs.

 

 

Saūda Arābijas princese Amira al-Tavil

Amiru al-Tavil Saūda Arābijā sauc par nemiernieci un tradicionālās sabiedrības pamatu satricinātāju. Pašu princesi tas nemaz nesatrauc: Viņa nemaz neuztrauc princesi: pirms apprecēties ar princi, viņa pabeidza Ņūheivenas Universitāti ASV, ieguva grādu uzņēmējdarbības vadībā, saņēma starptautisku autovadītājas apliecību, personīgi brauc ar savu automašīnu (nedzirdēta pārdrošība Saūda Arābijā).

Vēl vairāk, dažus gadus pēc laulībām, Amira izšķīrās no vīra! Vīrs uzstāja uz bērniem, bet viņa sevi nesaredzēja mātes lomā. Tenkotāji runāja, ka Amira izrādījās neauglīga. Pēc šķiršanās princis Al-Valids bin Talal Al Sauds tā arī neapprecējās, viņš bieži tiekas ar Amiru, viņi arvien ir labi draugi un iesaistās kopīgās labdarības akcijās.

Lasi arī: Nervi neiztur arī Restorāna 3 saimniekam Ērikam Dreibantam – viņš valdību pasūta d….

Princese Amira kopā ar princi Filipu, Edinburgas hercogu, Kembridžas Universitātē oficiāli atklāja prinča Al-Valida bin Talal vārdā nosaukto islāma pētījumu centru, kur viņa saņēma prinča Filipa balvu par izcilu labdarības darbu. Pēc tam Amira vadīja palīdzības misiju Somālijā, kur viņa un viņas bijušais vīrs pārraudzīja fonda līdzekļu sadali.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment