Kā izskatīsies pasaules karte, ja ūdens līmenis paaugstināsies un pazemināsies par 1000 metriem

 

Tiek baumots, ka viena no šādām kartēm atradusies uz Noasa šķirsta.

Pasaules okeāna līmenis ir vērtība, ar kuru ekologi mūs pastāvīgi biedē. Turklāt nekas labs cilvēci negaida ne gadījumā, ja notiks ūdens līmeņa celšanās, ne gadījumā, ja ūdens līmenis pazemināsies.

Abos scenārijos pasauli tad sagaida visa veida kataklizmas, bads, epidēmijas un daudzas citas nepatīkamas lietas, apgalvo klimata speciālisti.

Tas tomēr neliedz atsevišķiem indivīdiem izveidot spekulatīvus projektus par to, kāda izskatīsies pasaules politiskā karte, ja okeāna ūdens līmenis paaugstināsies vai pazemināsies par 1000 metriem.

Lasi arī: Pāris uzbūvēja ekomāju, kurā par siltumu nav jāmaksā; Viņi pat nopelna 2000 eiro

Realitātē tas diez vai var notikt, jo šāds ūdens daudzums vienkārši nevar rasties pats par sevi, un tik lielam ūdens daudzumam nav arī iespējams nekur pazust. Bet, ja tas pēkšņi notiktu kaut kādā mūsdienu zinātnei nezināmā veidā, tad, visticamāk, nebūs vairs runas par kādu pasaules politisko sadalījumu.

Toties aplūkot šīs kartes mums neviens neliedz.

Ja gribi iegūt detalizētāku priekšstatu, uzklikšķini uz attēla!

 

Pasaules karte, ja pasaules okeāna ūdens līmenis pazemināsies par 1000 metriem

Ja okeāna ūdens līmenis pazeminās par 1000 metriem, izžūs kontinentālie šelfi, kas savieno kontinentus. No Eiropas uz Amerikas Savienotajām Valstīm būs iespējams nokļūt ar kājām – caur Grenlandi.

Bet uz Austrāliju – caur teritorijas ziņā ievērojami paplašināto Indonēziju. Krievija un Kanāda ievērojami palielinās teritorijas ziemeļos.

 

Pasaules karte, ja pasaules okeāna ūdens līmenis paaugstināsies par 1000 metriem

Satraucošas ziņas! Krievija gandrīz pilnībā nonāks zem ūdens, paliks tikai salu grupas valsts austrumu daļā. Tāds pats liktenis sagaida Eiropu un Austrāliju.

Lasi arī: Atklājusies pārsteidzoša informācija par loterijā miljonus laimējušo Eleinu

No Āfrikas paliks tikai dažas valstis, Dienvidamerika pārvērtīsies par šauru joslu. Arī Kanādai nepaveiksies!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment