Kā izvairīties no pāragras nosirmošanas? Nekādā gadījumā nedrīkst darīt ŠĪS 5 lietas!

Lūk, šie 5 faktori ir visbiežākie iemesli pāragrai nosirmošanai:

Veselības problēmu laicīga nerisināšana

Sirmi mati var liecināt, ka jums ir problēmas ar endokrīno sistēmu vai konkrēti vairogdziedzeri. Autoimūnas slimības, vēzis vai akūtas infekcijas ar drudzi var arī bojāt matu struktūru.

Nepietiekama B12 vitamīna uzņemšana

Sirmi mati jaunā vecumā var norādīt uz to, ka jūs nepietiekamā daudzumā uzņemat B12 vitamīnu. Šo vitamīnu var uzņemt vai nu ar dzīvnieku valsts produktiem (gaļa, zivis, piens, olas) vai nu ar uztura bagātinātājiem.

Smēķēšana

Nikotīns ir kaitīgs mūsu ādai un šūnām. Konkrēti šajā gadījumā, nikotīns nodara kaitējumu matu folikuliem, samazinot dažādu vielu piekļuvi – tai skaitā arī melanīna.

Dzīvošana stresā/spriedzē/saspringumā

Stress palēnina vielmaiņas procesus matu folikulos. Tas attiecas gan uz matu augšanu, gan to “nokrāsošanos”. No stresa nenoliedzami ir izvairīties ļoti grūti, tāpēc ikviens pašrocīgi var stimulēt galvas ādu ar pašmasāžu, lai stimulētu vielmaiņu.

Uzturvielām nabadzīga uztura uzņemšana

Ja nespējat sekot līdzi, lai jūsu uzturs būtu pietiekami bagāts ar olbaltumvielām, šķiedrvielām, vitamīniem, minerāliem un pat taukvielām (augu eļļām, piemēram), tad lietojiet uztura bagātinātājus ikdienā, jo nepilnvērtīgs uzturs nesniedz šūnām pietiekamu barošanu, lai vairotu to pietiekamu attīstīšanos un nomaiņu.

Papildu faktori, kas var novest pie pāragras nosirmošanas:

Medikamenti

Daži zāļu veidi, ko lieto malārijas vai autoimūnu slimību ārstēšanai, satur hidroksilhlorokvīnu. Šīs ķīmiskās vielas blakusparādība ir sirmošana. Kad esat pārtraucis lietot zāles, dabīgajai matu krāsai jāatgriežas.

Ģenētika

Ja tavi vecāki vai vecvecāki agrā vecumā bija sirmi, tad ir liela iespēja, ka ar jums būs tāpat. Diemžēl, ja pie jūsu sirmuma ir vainojama ģenētika, tad tur neko padarīt nevar.

Lasi vēl: Vēlaties tikt vaļā no sirmiem matiem? Ir risinājums! Šī metode atgriezīs matiem dabisko krāsu!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment