Kā laistīt pelargonijas, lai tās ziedētu ziemā – pārbaudīti veidi, kā padarīt augu bagātīgu ar ziediem aukstajā sezonā

Pelargonija ir pārsteidzošs augs, kas ar pareizu kopšanu spēj ziedēt pat ziemā. Pieredzējuši puķu audzētāji zina noslēpumus, kā stimulēt šī skaistā auga ziedēšanu īsajā dienasgaismā.

Galvenie laistīšanas noteikumi

Pareizs laistīšanas režīms ir galvenais faktors veiksmīgai pelargoniju ziedēšanai. Ziemā augam nepieciešama mērena augsnes mitrināšana.

Pelargonijas jālaista ar siltu, mērenu ūdeni, kad augsnes substrāta virskārta ir izžuvusi 2-3 centimetrus. Pārmērīgs mitrums var izraisīt sakņu puvi un ziedēšanas trūkumu.

Minerālmēsli

Speciāli ziedošiem augiem paredzēti minerālmēsli palīdz pelargonijām veidot pumpurus ziemas periodā. Fosfora un kālija savienojumus iestrādā reizi divās nedēļās, pārmaiņus ar kompleksajiem mēslošanas līdzekļiem. Barības šķīduma koncentrācijai jābūt mazākai, nekā ieteikts uz iepakojuma, jo ziemā augs attīstās lēnāk.

Tautas stimulēšanas līdzekļi

Rauga šķīdums tiek uzskatīts par efektīvu dabisku ziedēšanas stimulatoru. Uzlējumu gatavo no 10 g svaiga rauga uz litru silta ūdens. Pēc divu stundu izturēšanas šķīdumu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:5. Pēc tam, kad ir pagājušas divas stundas, šķīdumu atšķaida ar ūdeni. Mēslošanu veic reizi mēnesī.

Banānu mēslojums

Banānu mizas satur daudz kālija, kas nepieciešams pumpuru veidošanai. Sasmalcinātu miziņu atstāj ūdenī uz nedēļu, pēc tam iegūto šķīdumu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:3. Šo uzlējumu izmanto pelargoniju laistīšanai reizi divās nedēļās.

Koka pelnu izmantošana

Pelnu šķīdums kļūst par lielisku mikroelementu avotu. Ēdamkaroti pelnu pārlej ar litru karsta ūdens, notur 24 stundas, pārtvaicē. Ar iegūto šķīdumu pelargonijas laista divas reizes mēnesī, pārmaiņus ar citām barošanām.

Vitamīnu šķīdumi

B1 vitamīna šķīdums stimulē ziedpumpuru veidošanos. Vienu vitamīna ampulu izšķīdina litrā ūdens un ar to apsmidzina augu. Procedūru veic reizi divās nedēļās, pārmaiņus ar laistīšanu zem saknēm.

Makaroni tatāru gaumē: es tos tā gatavoju jau apmēram 25 gadus, sausus makaronus apcepu uz pannas

Labvēlīgu apstākļu radīšana

Ģerānijai nepieciešams labs apgaismojums, lai veidotos ziedu stublāji. Augu novieto uz dienvidu vai austrumu logiem, vajadzības gadījumā organizē papildu apgaismojumu. Optimālā gaisa temperatūra ziemā ir 18-20 grādi pēc Celsija, bez krasām izmaiņām.

 

 

 

 

Leave a Comment