Kā laistīt pelargonijas, lai tās ziedētu ziemā – pārbaudīti veidi, kā padarīt augu bagātīgu ar ziediem aukstajā sezonā

Koka pelnu izmantošana

Pelnu šķīdums kļūst par lielisku mikroelementu avotu. Ēdamkaroti pelnu pārlej ar litru karsta ūdens, notur 24 stundas, pārtvaicē. Ar iegūto šķīdumu pelargonijas laista divas reizes mēnesī, pārmaiņus ar citām barošanām.

Vitamīnu šķīdumi

B1 vitamīna šķīdums stimulē ziedpumpuru veidošanos. Vienu vitamīna ampulu izšķīdina litrā ūdens un ar to apsmidzina augu. Procedūru veic reizi divās nedēļās, pārmaiņus ar laistīšanu zem saknēm.

Makaroni tatāru gaumē: es tos tā gatavoju jau apmēram 25 gadus, sausus makaronus apcepu uz pannas

Labvēlīgu apstākļu radīšana

Ģerānijai nepieciešams labs apgaismojums, lai veidotos ziedu stublāji. Augu novieto uz dienvidu vai austrumu logiem, vajadzības gadījumā organizē papildu apgaismojumu. Optimālā gaisa temperatūra ziemā ir 18-20 grādi pēc Celsija, bez krasām izmaiņām.

Tai ziemā nepieciešams pietiekams daudzums gaismas, lai tās turpinātu augt un ziedēt. Tās ir gaismas mīlošas puķes, un ziemas mēnešos, kad dabiskās gaismas ir maz, nepietiekama apgaismošana var veicināt lapu dzeltēšanu un vājināt augšanu.  Lai pelargonijas ziemā skaisti ziedētu, svarīgi tās arī pareizi apgriezt. Atzarošana stimulē jaunus dzinumus un ziedēšanu, kā arī palīdz augam saglabāt kompakto formu. Nepareiza vai novēlota atzarošana var novest pie auga izstiepšanās un sliktas ziedēšanas.

Svariem iemesls būt laimīgiem, bet Vēzim patīkamas emocijas; Dienas prognoze 23. oktobrim visām zīmēm

Leave a Comment