Kā mājas apstākļos ātri un efektīvi tikt galā ar aukstumpumpu? Pavisam vienkārši!

Citronmētra jeb ārstniecības melisa

Saskaņā HealthLine, citronmētra jeb ārstiecības melisa ļoti efektīvi saīsina dzīšanas laiku un samazina jauna herpes uzliesmojuma atkārtošanos risku. Atliek vien uztaisīt citronmētras novārījumu un kompreses veidā paturēt uz aukstumpumpas, kad tās pūslītis/pūslīši jau ir pārplīsuši.

Lizīns

Lizīns ir aminoskābe, ko var atrast kā pārtikas piedevu vai dažādu krēmu sastāvā. Pētījumi liecina, ka lizīna piedevas lietošana var palīdzēt novērst herpes un novērst to turpmākos uzliesmojumus. Eksperti arī saka, ka regulāra lizīna piedevu lietošana var samazināt arī uzliesmojumu intensitāti.

Ledus

Ledus nevar samazināt uzliesmojumu ilgumu, bet tas var palīdzēt samazināt diskomfortu un iekaisumu. Uzspiediet ledus gabaliņu tieši pret aukstumpumpu, kad jūtat vislielāko diskomfortu.

Alveja

Alvejas želeja ir ļoti viegli iegūstama, un jūs pat varat audzēt alvejas augu savās mājās. Alvejas želeja ir atzīta visā pasaulē ar savām antibakteriālajām īpašībām, ko tā sniedz ārējas izmantošanas gadījumā. Tā cīnās ar dažādiem vīrusiem un baktērijām, kas nonākuši uz ādas, kā arī novērš rētu un diskolorācijas veidošanos. Taču šajā gadījumā vissvarīgakais ir tas, ka svaiga alvejas želeja var novērst herpes uzliesmojumus. Vienkārši paberzējiet alvejas lapu pret aukstumpumpu un atstājiet tās gabaliņu tur uz 20 minūtēm. Pēc tam noskalojiet aukstumpumpu ar siltu ūdeni.

Lasi vēl: Kā noteikt vai tev vai tavam partnerim ir STS? Der zināt!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment